Habibe Aydın Hayatını Kaybetti, Diyarbakır'daki Saldırıda Can Kaybı 13'e Yükseldi

4 Kasım'da Diyarbakır Bağlar'da bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanıp hastanede tedavi gören 17 yaşındaki Habibe Aydın bugün hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi...

4 Kasım'da Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında gerçekleştirilen saldırı sonucu 2 polis memuru ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği,100'ü aşkın kişinin de yaralandığı açıklanmış, saldırıdan bir gün sonra 2 vatandaşın daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 11'e yükselmişti.

Aynı saldırıda yaralanan 8 aylık Mehmet Can Eringil'in 15 Kasım Salı günü, bugün de 17 yaşındaki tekstil işçisi Habibe Aydın'ın yaşamını yitirmesiyle saldırıda can kaybı 13'e yükseldi...

Diyarbakır'da Bomba Yüklü Araçla Saldırı

Çalıştığı tekstil atölyesine gitmek üzere arkadaşıyla birlikte durakta bekleyen Habibe Aydın, patlamayla başından ve göğsünden yaralanmıştı.

Habibe Aydın

Kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yaşama tutunmaya çalışan Habibe Aydın ancak 11 gün dayanabildi.

Al Jazeera Türk'ten Abdülkadir Konuksever'in haberine göre Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Profesör Gökhan Kırbaş, Habibe’nin başından ve ciğerlerinden şarapnel yaralarının bulunduğunu, ciğerlerinin ameliyatla iyileştirildiğini ancak başındaki kanamanın artmasıyla 11. günde kaybettiklerini söyledi.

Genç yaşta hayatını kaybeden Habibe'nin organları, Ankara, Antalya, Malatya ve Diyarbakır’da 5 hastaya nakledilecek...

Ailesi, Habibe'nin organlarını bağışlama kararı aldı.

Habibe'nin en çok 'gülümsemeyi ve gezmeyi' sevdiğini söyleyen ağabeyi Mehmet Emin Aydın, şunları söyledi:

'Hayat dolu, çok neşeli bir insandı kardeşim. Anlattıklarına göre arkadaşı Merve ile hastaneye kaldırıldığında el ele tutuşuyorlarmış hâlâ. Habibe iki yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucu bütün kanı değişmişti. Şimdi o da organlarıyla pek çok kişinin hayata tutunmasını sağlayacak.'

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
YORUMLAR
16.11.2016

yıllardır doğu illerinde pkk için göz yumuldu ne hükümet ne yaşayan halk çok tepki gösterdi . şimdi destek verenlerinde canı yanmaya başlayınca , hükümette baktıki gözyumduk çözüm süreci diye saçma sapan bir iş yaptık ucu bizede dokunuyor oy kaybediyoruz şimdi şikayetler artmaya başladı .o bölgede yaşayan gerçekten pkk nın adının geçtiği bir düşünceden dahi nefret eden insanlara acırım ancak ben . ulan teröristle anlaşmak nedir göz yummak nedir. pkk liderini beslemek nedir yıllardır uluslararası anlaşmaymışta bilmem neymişte herşeye uydunuzya onları bi buna harfiyen uyun gerizekalı insanlar. Allah tüm terör örgütlerine sempatizanlık duyanların. teröre destek verenlerin hatta silahlı herhangi bir gruba dahi destek verenlerin cezasını , belasını versin . yazdığım şeylerden rahatsızlık duyanında kulakları çınlasın inş :)))

17.11.2016

Ne devlet ne de PKK barış istemiyor ikisinin de amacı bu ülkenin bağışıklık sistemini kırmak..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ