Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, Afganistan'a Gidiyor

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı,'Kabil yollarında' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine 'Saatim sabah saat 06.03’ü gösteriyor. İstanbul’dan çok uzaklardayım. Gece henüz ağarmamışken bindiğim arabada tarihe tanıklık etmeye gidiyorum. Günler süren hazırlığın ardından Pazar akşamı beni çok heyecanlandıran bir yola çıktım. Kameraman arkadaşım Özgür Balaban ile birlikte İslamabad’a uçtuk. Buradan hedef Kabil' diye başladı.

Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy'un da günlerce buradan yayın yaptığını hatırlatan Alçı, 'Şimdi ben de Kabil’de yeni hükümetle birlikte değişenleri, kadın gözüyle bu korkuyla bakılan coğrafyadaki yaşamı ve yol hikayelerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Pazartesi sabah çok erken saatlerde Pakistan’ın başkenti İslamabad’a vardık. Bildiğiniz gibi Kabil uluslararası uçuşlara halen kapalı. Afganistan’a ulaşım sadece karayolu ile mümkün' diye yazdı. Alçı, şöyle devam etti:

'BM’nin insani yardım uçakları zaman zaman kalkıyor bu uçaklara çok yüksek ücretlere yolcu da alındığı iddia ediliyor ancak konfirme edilmiş bir bilgi değil bu. Kısacası tek somut alternatif araçla sınırı geçmek.

İslamabad’dan Torham sınır kapısına gidiyorsunuz. Ancak Torham’dan çıkış için Pakistan Enformasyon Bakanlığının bir izin kağıdı vermesi gerekiyor. O izni almak da İslamabad’da bir gün demek zira bürokrasi çok fazla ve iletişim her zaman çok sağlıklı olmuyor. Pakistan’dan çıktıktan sonra Afganistan’a giriş için Taliban’dan izin kağıdı gerekiyor. Onu İstanbul’da iken aldık.'

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Rasim Ozan Kütahyalı, Twitter hesabından paylaştı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Patiswiss Markası Çalıntı Çıktı İddiası: İsviçreli Şirketten Açıklama Geldi
YORUMLAR
14.09.2021

'şeriat isteyen buraya gelsin' diye haber yapıp , birlikte yaşarsınız umarım :) iyi haberlerini bekliyoruz nagehan...

14.09.2021

TALİBANIN KAPAMASI OLMAN DİLEĞİYLE..

İmrendiği yere fitmiş. Şeriat sistemini alttan alttan öven Nagehan. Haydi bakalım sınav başladı. Gazetecei dokunulmazlığı var gerçi ama, sen glme orada kal. Al eşini de, dönmein bi daha.

TÜM YORUMLARI OKU (10)