Habertürk'ün 'Karne Hediyesi Et' Haberinin Ham Görüntüleri Paylaşıldı!

Habertürk Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, kamuoyunun gündemindeki 'karne hediyesi et' haberine ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu. 

Aydın, Twitter'dan söz konusu haberin ham görüntülerini paylaştı 👇

Aydın paylaşımında şu ifadeleri aktardı: 

'Doğru ve dürüst haber, çalıştığımız kurumun hakkı ve mesleğimizi korumak için... Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler... Bakalım ne anlatıyor?'

Habertürk Genel Yayın Koordinatörü de Twitter'dan 'prensip' açıklaması yaptı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Mehmet Yeşilkaya paylaşımında şunları aktardı:

'Habertürk olarak haberi eğmeden, bükmeden olanı vermek temel ilkelerimiz arasında. Çarpıtmaya asla izin veremeyiz. Daima doğru ve dürüst habercilik temel prensibimiz…'

Söz konusu haber ile ilgili kanal yönetimi bugün açıklama yapmıştı.

Habertürk'ten 'Karne Hediyesi Et' Haberiyle İlgili Açıklama

Açıklamada 'Bu haberde muhabirimizin, çocuğun konuşması/konuşturulması ile ilgili kısımda aldığı tutum bu ilkelerin açıkça ihlali niteliğinde görülmüş olduğundan kendisiyle iş ilişkimiz bugün itibarıyla sonlandırılmıştır.

Başta haberde konuşturulan çocuk olmak üzere haberden etkilenen tüm kişilerden ve değerli izleyicilerimizden muhabirimizin kabul edilemez bu görev ihlali nedeniyle açıkça özür diliyoruz.

Tespit edildiği anda hatalarını açıkça kabul etmek, doğruyu söylemek ve gerektiğinde haberin mağdurundan özür dilemek de dürüst gazeteciliğin olmazsa olmaz ilkelerinden birisidir.' denilmişti.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
24.01.2023

Demek ki televizyonda gördüğümüz bütün haberler yalan. Şimdi ben bu görüntüleri izledikten sonra her hafta karadenizde doğalgaz bulmamıza, bütün almanların bizi kıskandığına, ekonominin iyiye gittiğine falan nasıl inanayım?

24.01.2023

Ne habersin ne Türksün...

24.01.2023

seni gören yollara dökülsün

24.01.2023

Daha yarım saat olmadı kendisinin paylaştığı tweetlerin haberini okudum. "Çocuğu yönlendirdiğim iddiaları yalan." dedi. Sırf daha çok izlenmek adına küçücük bir çocuğu kullanmaya gerek var mıydı? Biz halk olarak ekonomi ne hâlde bilmiyor muyuz? İçinde yaşıyoruz bu karmaşanın zaten! Neyi ispat etmeye çalıştı yani? Gazetecilik ağır meslektir, düsturu gerçek olmalı! Böyleleri Hasan Tahsin'in, Hrant Dink'in, Uğur Mumcu'nun ve hayattan koparılan nice gazetecinin kemiklerini sızlatıyor...

24.01.2023

Gerçekten, ispatlaması bu kadar kolay olan bir yalan için insan neden paragraf paragraf onur, gurur konuşması döker?

TÜM YORUMLARI OKU (30)