HaberTürk’teki Ambargoya Seçim Arası: Meral Danış Beştaş Konuk Olacak

Daha önce HDP (DEM Parti) temsilcilerine kapılarını kapatan HaberTürk, yerel seçimler öncesi uyguladığı ambargoya ara veriyor. DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş, bugün HaberTürk’te yayınlanacak programa konuk olacak.

HaberTürk ekranlarında program yapan sunucular, eski adıyla HDP, yeni adıyla DEM Parti temsilcilerini ekrana çıkarmama kararlarını açıklamıştı.

BirGün’de yer alan habere göre; 2020’de ‘Türkiye’nin Nabzı’ programında sunucu Didem Arslan Yılmaz, HDP temsilcimelerine uygulanan ambargoyu savunmuştu.

Kaynak

Habertürk’ün bir diğer sunucusu Mehmet Akif Ersoy da HDP temsilcilerini ‘yayıncılık ilkeleri gereği’ çıkarmadıklarını canlı yayında anlatmış, sosyal medyadan da şu açıklamayı yayımlamıştı:

Devletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı, vatanımızı milletimizi ve demokrasimizi savunma mücadelesinde yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimizce davet etmiyoruz.”

HaberTürk, Mayıs 2023’teki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde dönemin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı ‘Teke Tek’ programında ağırlamıştı.

DEM Parti İBB Adayı Meral Danış Beştaş’ın paylaşımı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Yine Seçim Yine Sahte Broşürler: Dem Parti Yöneticisi Burcu Köksal Afişine İtiraz Etti
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Nebahat Çehre’nin "Şort Sayfiye Yerinde Giyilir" Çıkışı Sosyal Medyayı İkiye Böldü!
Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
YORUMLAR
13.03.2024

Baktılar seçim gidiyor ekremi karalamak için dem parti adayı çıkıyor. Öcalanın trt de mektubu okunması olayının aynısı mı olur acaba 🧐

Pasif Kullanıcı
13.03.2024

Kim kiminle dem-leniyordu işte kanıtı 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

13.03.2024

DEM'in aday çıkardığından haberi var mıydı bunların?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ