Habertürk '30 Dakikadır Metrobüs Geçmiyor' Demişti: MOBESE Görüntüleri Gerçeği Ortaya Çıkardı

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ederken, Habertürk tartışmalı bir habere imza attı.

İstanbul'da ulaşımın nabzını ölçmek için metrobüs durağına giden Habertürk metrobüslerin çalışmadığını iddia etti. Ama MOBESE görüntüleri kanalın çekim yaptığı saate metrobüslerin geçtiğini ortaya çıkardı.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle metrobüs durağına giden Habertürk muhabiri Öznur Karslı Çetiner, haber bültenine bağlanarak 'Yarım saattir buradayız ve buradan tek bir metrobüs geçmedi' şeklinde haber servis etti.

MOBESE kayıtları haberi yalanladı

Bu haber üzerine harekete geçen İBB, muhabirin canlı yayında yaptığı açıklamanın saati 17:15'i esas alarak 16:45 ile 17:15 arasındaki MOBESE kayıtlarını yayınladı.

Kamera kayıtlarında muhabirin 'Yarım saattir metrobüs geçmiyor' dediği zaman aralığında 20 tane metrobüs geçtiği görüldü.

MOBESE kayıtlarında kanalın aracıda açıkça gözüküyor

"Kaç otobüs geçti saydık"

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, şu ifadeleri kullandı:

'Bugün 17.15'te, canlı yayın yapan yandaş kanalın muhabiri ' 30 dakikadır buradayım, hiç metrobüs gelmedi' diye yalan haber yaptı. Biz de kameralardan, yayın anının 30 dakika gerisinden izleyerek kaç otobüs gecti saydık, görüntünün sonunda kanalının aracını da göreceksiniz'

Kanalın haberi sosyal medyanın da gündeminde👇

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
18.04.2020

Hala nasıl karalarız derdindeler.. kim yaparsa yapsın midem bulanıyor bu yalaka medyadan

19.04.2020

nerde rütük nerde halkı kin ve düşmanlığa soruşturması?

19.04.2020

insan da önce karakter olmalı satışmışlar

TÜM YORUMLARI OKU (49)