Güzellik Yarışmasında Vücut Ölçüleri Yerine Kadına Yönelik Şiddet İstatistikleri Veren Yarışmacılar

Peru'da geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen bir güzellik yarışmasında kadın yönelik şiddet karşıtı oldukça ilginç bir eylem yapıldı. Mayolu geçit sırasında vücut ölçülerini belirten rakamlar yerine ülke genelinde kadına karşı şiddet ile ilgili rakamları söyleyen güzeller hem yerel hem uluslararası medyanın dikkatini çekti...

Peru'da geçtiğimiz pazar günü düzenlenen güzellik yarışmasındaki yarışmacılar jüri önünde göğüs, bel ve kalça boylarını söylemek yerine çarpıcı rakamlar belirtti.

Peru'da kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri son yıllarda oldukça arttı ve tepkiler de çığ gibi büyümeye devam ediyor.

"Benim adım Camila Canicoba, Lima'yı temsilen burdayım. Ölçülerim, ülkemde son 9 yılda kayda geçmiş 2.202 kadın cinayetidir."

"Adım Juana Acevedo, ölçülerim ülkemde kadınların %70'inden fazlasının sokakta tacize uğramasıdır."

"Ben Luciana Fernández, Huánuco'yu temsil ediyorlar ölçülerim ülkemde cinsel istismara uğrayan 13.000 kız çocuğudur."

Benim adım Melina Machuca, Cajamarca'yı temsil ediyorum. Ölçülerim şehrimdeki kadınların %80'inden fazlasının şiddete maruz kalmasıdır."

"Ben Almendra Marroquín. Cañete'yi temsil ediyorum. Ölçülerim okullardaki kız çocukları ve gençlerin %25'inden fazlasının istismar edilmesidir."

"Benim adım Bélgica Guerra ve Chincha'yı temsil ediyorum. Ölçülerim üniversiteye giden kadınların %65'inin partnerleri tarafından şiddete maruz kaldığıdır."

"İsmim Romina Lozano, Callao bölgesini temsil ediyorum. Ölçülerim 2014 yılına kadar insan tacirlerine kurban olmuş 3.114 kadındır."

Miss Peru 2018'da sadece katılımcı güzeller değil organizatörler de kadına karşı şiddete dikkat çekmek için çaba göstermişti.

BuzzFeed'in haberine göre yarışmacılar podyumda yürürken arkadaki dev ekrana cinayete kurban gitmiş ya da şiddete maruz kalmış kadın haberlerinin gazete sayfaları yansıtıldı.

Yarışmanın final bölümünde ise, Miss Peru adaylarına kadın cinayetleriyle başa çıkmak için hangi yasaları değiştirmek istedikleri soruldu.

Bu sorun aslunda Peru'dan çok daha öteye gidiyor ve Latin Amerika'da yaygın bir şekilde görülüyor.

Konu hakkında #NiUnaMenos hareketi binlerce kadını sokaklara, eylem yapmaya davet ediyor. Arjantin'de 2015 yılında başlayan 'Bir Eksik Olmayacağız' hareketi giderek büyüyor. 

Güzellik yarışmasının organizatörü ayrıca eski Peru güzeli Jessica Newton, şu açıklamada bulundu;

'Sesini çıkarmayan ve bunu durdurmak için bir şey yapmayan herkes suç ortağıdır. Mayolu geçiş törenini ise özellikle dikkat çekmek için kullandık.'

Kadınlar isterse sokağa çıplak olarak çıkıp yürüyebilmelidir. Bu kişisel bir karar. Dışarıyla mayoyla çıkarsam üzerinde şık bir gece elbisesi olan bir kadın kadar edepliyimdir.'

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İlber Ortaylı'dan Ayasofya Tepkisi: ''Allah Cezanı Versin Senin''
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.11.2017

İlk kez bi işe yaramış anlamsız güzellik yarışmaları.

02.11.2017

Çok iyi bir hareket yalnız.Bunu izleyicilerin hiçbirisi beklememiştir.

01.11.2017

helal olsun kızlar

TÜM YORUMLARI OKU (13)