Güzellik Söz Konusu Olduğunda Mutlaka Temiz İçeriğe Sahip Ürünleri Kullanmanız İçin 11 Sebep

Cildinize özen gösterirken makyaj yapmak en doğal hakkınız. İşte tam da bu anda cildinize zarar vermeyecek doğal içerikler kullanarak cilt yapınızı koruyabilir ve zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Makyaj yaparken tercih edeceğiniz ürünler ile cildinizi koruyabilirsiniz. Bundan dolayı da makyajda temiz içerikli ürünleri tercih etmeye ne dersiniz? 

Gelin birlikte temiz içerikli ürünleri neden tercih etmemiz gerektiğine bakalım!

1. Cildin dengesini korur.

Cildinize çok fazla kimyasal içeren ürün kullandığınızda cilt buna tepki verebilir. Bundan kaynaklı cildinizin doğal dengesini korumak için temiz içerikli ürünler seçebilirsiniz.

2. Cilt bariyerini güçlendirir.

Cildimizin ihtiyacı olan su kaybının önlenmesini sağlayan cilt bariyeri aynı zamanda cildinizi dışarıdan gelecek tehlikelere karşı da korur. Temiz içerikli ürünler de cilt bariyerinizi güçlendirmenizi sağlar.

3. Cildinin kurumasını engeller.

Cilt kuruması yüzünüzün pul pul dökülmesine veya reaksiyon vermesine sebep olur. Temiz içerikli ürünler ile cildinizi kurutmazsınız.

4. İçerisinde bulunan vitamin ve kompleksler ile düzenli kullanımda besleyici özellik gösterirler.

Kullandığınız ürünün içeriğinde bulunan ögeler cildinizi besler. Örneğin Show By Pastel Transparan Kaş Jeli düzenli kullanımda kaşlarınızı beslerken dökülmeleri de engelleyebilir.

5. Cilt kusurları oluşturmaz.

Temiz içerikli ürünlerin içeriği cilt yapısını korumanıza yardımcı olur. Diğer ürünler ise cildi tahriş edebilir veya reaksiyon göstermesine sebep olabilir.

6. Cilde nem verir.

Temiz içerikli makyaj ürünleri içerikleri sayesinde cildinize nem vererek cildinizi nemli ve canlı tutar. Örneğin, Show By Pastel Likit Allık gibi içerisinde bulunan maddeler ile cildinizi nemlendirirken daha taze ve canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

7. Gözenekleri açık tutar.

Doğal içeriğe sahip olmayan ürünler gözeneklerinizi kapayarak cildinizde akne ve siyah nokta oluşumuna sebebiyet verebilir.

8. Kaşıntı ve cilt kuruluğuna yol açmaz.

İçerisinde Sodyum Lauryl Sülfat bulunan kişisel bakım ürünlerinin aksine ciltte kaşıntı yapmaz ve cildi normal dengesinde tutarak korur.

9. Cildin pH değerini korur.

Cildimizin pH değeri 4.5-5.5 arasındadır. Temiz içerikli ürünler de bu pH değerini bozmayacak içeriğe sahip olduğundan cildin pH değerini korumanızda yardımcı olurlar.

10. Cildinizdeki hücreleri korur.

Genellikle pek çok makyaj malzemesi içeriğinden dolayı cildinizdeki hücreleri öldürür. Temiz içerikli ürünler ise buna karşı yapılmıştır ve cildinizi korur.

11. Dermatolojik olarak test edilmiştir.

Temiz içerikli ürünlerin içeriğine kolayca ulaşabilir ve hangi testlerden geçtiklerine de bakabilirsiniz. Bu da cildinizde neleri kullandığınızı kolayca öğrenmenizi sağlar. Eğer alerjiniz varsa fark edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
DEM Parti’nin Önerisiydi: Narin İçin Meclis Araştırma Komisyonu Teklifi Reddedildi
Narin Güran Soruşturmasında Süreç Tıkanıyor: Kimlik Kartına Kadar Düşünmüşler!