Güzellik Salonuna Veda Edip Evinde Manikür/Pedikür Yapmak İsteyenlere Profesyonel Sonuç İçin Taktikler

Bakımlı görünmek adına manikür ve pedikür yaptırmak artık hepimizin alışkanlığı haline geldi. Fakat manikür ve pedikür işlemleri için her hafta kuaföre gitmek pek de ekonomik değil. Evinizde kısa bir süre içerisinde birkaç destekleyici ürün ile manikür ve pedikür yapmanız mümkün.

Temiz bir başlangıç yapmalısınız!

Manikür ve pedikür işlemlerine başlamadan önce ellerinizde ve ayaklarınızdaki ojelerden kurtulmanız gerekir. Ojeleri çıkartırken aynı zamanda tırnaklarınıza bakım yapmak için nemlendirici ve besleyici özellikleri olan asetonlar tercih edebilirsiniz.

Tırnaklarınızı şekillendirmek için törpü kullanın!

Ojelerinizi çıkardıktan sonra sıra tırnaklarınıza törpü ile şekil vermeye geldi. Bu işlem için tırnaklarınıza en az zararı verecek olan cam veya kristal törpüleri tercih etmenizde fayda var.

Manikür suyu hazırlamak çok da zor değil!

Tırnaklarınızın etrafındaki ölü derileri yumuşatmak için manikür suyu hazırlamanız gerekir. Bu işlem için ılık bir suyun içerisine nemlendirici el sabunundan birkaç damla koymanız yeterli. Tırnaklarınızın parlaklığa ihtiyacı varsa birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Sonrasında tek yapmanız gereken ellerinizi veya ayaklarınızı bu suyun içerisinde yumuşayana kadar bekletmek. Bunun için vaktiniz yoksa duştan çıktıktan sonra tırnak etleriniz hala yumuşakken de manikür ve pedikür yapabilirsiniz.

Tırnaklarınızı ölü derilerden arındırın!

Tırnak etleriniz yumuşadıktan sonra ahşap kütikül çubukları yardımı ile tırnak etlerinizi geriye doğru itmek. Bu aşamada törpünüzün ucu çok sivri değilse törpünüzü de kullanabilirsiniz. Fakat nazik olmaya özen gösterin. Eğer tırnak etlerinizi itmek yerine keserseniz sürekli kesmek durumunda kalacağınızı göz önüne almakta fayda var.

Bakım kremleri kullanın!

Tırnaklarınızı ölü derilerden arındırdıktan sonra nemlendirici bir krem veya peeling ile masaj yaparsanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz.

Oje bazı ojenizin kalıcılığını arttırır!

Oje bazları ojeniz için pürüzsüz bir taban sağlarken kalıcılığı da arttırır. Bu sayede oje ile tırnak arasında koruyucu bir baz da oluşur.

Ojenizi sürdükten sonra üzerinden top coat ile geçmek daha etkili bir sonuç almanızı sağlar!

Oje sürme işlemini tamamladıktan sonra üzerine top coat uygularsanız ojeniz hem daha hızlı kurur hem de daha parlak gözükür.

Tırnaklarınızın nefes almasına izin verin!

Tırnaklarınızın nefes alması için üzerinde sürekli ojeli olmamasında fayda var. Aksi taktirde tırnaklarınız güçsüzleşir ve daha çabuk kırılmaya başlar.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi