Güzellik Acıdır! Geçmişte Aşırı Popüler Olan 9 Ürkütücü Aksesuar

Tıpkı birçok erkek gibi kadınlar da her zaman güzel görünmek ve trendleri takip etmek istemişlerdir. Modaya uymak amacıyla geçmişte insanlar oldukça zarif sayılan çeşitli aksesuarlar taktılar. Fakat bugün bu aksesuarlara baktığımıda bizi gerçekten şaşırtıyorlar, hatta şok ediyorlar!

İşte geçmişte popüler olan garip aksesuarlardan bazıları:

1. Kadınlar için lazımlık:

17. ve 18. yüzyıllarda Fransız kadınlar 'bourdalou' adı verilen bir lazımlık kullanıyorlardı. Tek bir tutacağı olan bu eşya kayığa benziyordu. Modern bir insanın gözünde bu eşya çok içli dışlı görünebilir. Fakat Fransız kadınları böyle düşünmüyorlardı.

XIV. Louis'nin döneminde krolin ve peruk giyen kadınlar duvarlara yaklaşır, eteklerinin altına sokulabilen lazımlıklarını alır ve ayaktayken kullanırlardı. Daha sonra tedbirli bir şekilde bu eşyayı taşırlardı. Dahası, bu eşya popüler bir aksesuardı. Topraktan veya porselenden yapılan kaplar zarif çizimlerle süslenirdi.

2. Pire yakalayıcı:

Kötü hijyenik koşullar nedeniyle insanların vücutları çeşitli parazitlere ev sahipliği yapıyordu. Parazitlerden korunmak için insanlar omuzlarına tüylü hayvanların derilerini giyerdi ya da onları altın ve mücevherlerle süsleyerek kemer şeklinde kullanırlardı.

Bazı kadınlar kan, bal veya reçineye batırılmış kumaşlar bile giyerlerdi. Atalarımız bu tür 'araçların' böcekleri kendine çekeceğini ve böceklerin insanınkinden ziyade hayvanın derisini tercih edeceğini düşünüyordu.

3. Fare derisinden yapılmış kaşlar:

18. yüzyılda garip sahte kaşlar çok popülerdi. Doğal kaşlarını tıraş eden kadınlar uhu aracılığıyla fare derisini kaşlarının yerine yapıştırırlardı. Kadınlar bu kaşları oldukça yükseğe yerleştirirlerdi ve bu onlara iğneleyici bir görüntü verirdi.

4. Kamuflaj benler:

18. yüzyılda gerçek benlerin kat kat makyajın altına saklanması dolayısıyla kadınlar siyah ipek ya da deriden yapılma sahte benler yapıştırırlardı. Bu aksesuarların yardımıyla kadınlar erkeklerin dikkatini çekebiliyor ve hatta çiçek ve frengi gibi hastalıkları saklayabiliyorlardı.

5. Güneş maskesi:

Soylu kadınlar ciltlerinin beyaz kalması için ellerinden geleni ardına koymazlardı. 16. yüzyılda siyah kadife maskeler giyerek yüzlerini güneşten koruyorlardı. Kural gereği bu tarz maskeler seyahat sırasında kullanılıyordu.

6. "Sevgilinin gözü":

Üzerlerine gözler çizilmiş aksesuarlar da çok rahatlatıcı görünmüyordu. Kural olarak bu aksesuarlar, 18. ve 19. yüzyılda Avrupalı kadınlar ve erkekler arasında oldukça popüler olan fildişi üzerine sulu boya ile yapılırdı.

Sevgilinin, sevilen birinin ya da bir çocuğun gözünün tasviri sık sık broşlarda, bilekliklerde, kolyelerde ya da yüzüklerde kullanılırdı. Esasında gizli bir sevgilinin adını saklamak için yaratılan bu aksesuarlar daha sonra sevilen aile üyelerinin de gözlerini taşıyan eşyalara dönüştü.

7. Etek kaldıracı:

1846'da icat edilen bu araç oldukça kullanışlıydı. Uzun etek ve elbiselere takılarak onları kirden korur ve hareketi kolaylaştırırdı.

8. Saçlarda gemiler:

18. yüzyılın saç stilleri tamamen muhteşemlik ve görkemle alakalıydı. Stil sahibi kadınların çoğu içi doldurulmuş kuşlar, figürler ya da küçük ağaçları olan bahçeleri başlarında taşırdı. 'A-la belle poule” stili de oldukça popülerdi. Bu stil 1778'de Fransızların İngilizlere karşı kazandığı zaferi kutluyordu.

Tabii ki, bu saç stilleri araçlara binmeyi zorlaştırıyordu. Daha sonra Kraliçe Marie Antoinette'in favori kuaföre Leonard bir katlama mekanizması icat etti. Bu icat ile kadınlar saçlarını alçaltıp yükseltebiliyordu.

9. Tombul yanaklar için küçük toplar:

17. yüzyılda daha tombul yanaklar için kullanılan toplar bir hit haline geldi. Peltek peltek konuşan insanlar bu toplar ağızlarındayken birkaç kelime bile edemiyorlardı.

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
YORUMLAR
28.12.2018

Tombul yanak modası acaba 'ben sağlıklıyım ve zenginim çok yemek yiyorum' algısından gelen bilinçdışı bir davranış olabilir mi? Keza aynı şekilde sahte kaşların normal kaş seviyesinden yukarıda bulunmasının da, göz göze gelinen kişiye karşı baskı kurup 'güçlü insan' imajını vermesiyle ilişkilendirdim.

Pasif Kullanıcı
29.12.2018

tombul yanak modasi acil geri dön :(

28.12.2018

17.yy da tombul yanaklar modaymış, keşke şimdi de olsa :(((

TÜM YORUMLARI OKU (9)