Güzel mi Koksun? Eviniz ve Ofisiniz Véronique ile Artık Mis Gibi!

İspanya’da üretilen marka, koklamaya doyamayacağınız ürün ve koku çeşitleriyle ortamınıza harika dokunuşlar yapmasının yanı sıra, etkileyici hikayesi ile de dikkat çekiyor. İlham kaynağı tablonun altında da yazdığı gibi “Koku en etkili aksesuardır.” Geçmişten bugüne… Vazgeçilemeyen bir kadının hikayesi; Paris, Valencia ve İstanbul…

Véronique, yüzlerce yıl önce yaşamış bir kadın. Asilzade olmamasına rağmen tüm hayatını Fransa’da Versay Sarayı’nda geçirmiş ve oranın en ünlü çalışanı olarak tarihe geçmeyi başarmış.

Zevkli, becerikli ve mükemmeliyetçi olması bir yana, bitkilerden hoş kokular elde etmeyi bilmesi onu diğerlerinden ayıran, en dikkat çeken özelliğiymiş.

Tutkuyla yaptığı ortam kokuları zamanla herkesin vazgeçilmezi olmuş. Böylece genç yaşında kraliçeden sonra sözü geçen, her işin sorulduğu bir baş danışmana dönüşmüş.

Rivayet odur ki; İtalya ve İngiltere kraliyet ailelerinin Fransa ziyaretinden kısa süre önce etrafı dayanılmaz kötü bir koku sarmış. Kral ve kraliçe bu durumdan çok tedirgin olmuşlar fakat Véronique, yaptığı kokularla bu büyük sorunu davet öncesi ortadan kaldırmış.

Misafirler ortamdaki kokulardan öylesine etkilenmişler ki, kraliçe özel ressamına Véronique’in gül koklarken poz verdiği bir tablosunu yaptırmış. Günümüzde müze olan sarayın duvarını bu tablo hala süslemekte, altında ise “Koku en etkili aksesuardır.” yazmaktadır.

Véronique’in efsanevi mirasından ilham alan marka, onun etkileyici hikayesini İstanbul'da yaşatıyor.

Ortam kokusu, kokuyu kurumsal veya kişisel imajlarının bir parçası olarak gören lüks işletmeler ve zevk sahibi insanlar için vazgeçilmez. Güzel kokan bir ortam sizi, sevdiklerinizi ve ziyaretçilerinizi iyi hissettirir. Dolayısıyla ortam kokusu alırken aslında mutluluk alıyorsunuz. Büyük ve geniş alanlar için esanslar ve koku makineleri; tuvaletler ve odalar için çubuklu kokular; perdeler, halılar, koltuklar, kıyafetler ve ayakkabı içleri için tekstil kokuları gibi ürünler ve yaratıcı kullanım biçimleri hakkında yakından ilgiliyseniz Véronique markasının sayfalarını mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz. Evinize veya iş yerlerinize koku seçmek için Véronique'in sayfasını buradan takip edin.

Günümüzdeki genel alışkanlık, ortama tek bir koku çeşidinin hâkim olması yönündedir. Oysa burun yorulmasından dolayı belli bir süre sonra sürekli kokladığımız kokuları artık ayırt edemeyiz. Bu sebeple markanın yaratıcısı Cem Temuroğlu’nun şiddetle tavsiyesi tam tersini yapmanızdır; farklı ve/veya geniş alanlarda değişik çeşitler kullanılmalıdır. Unutmayın kokular havada karışmaz ve bu şekilde her ortamda hissedilebilir.

Araba ve dolapta pratik yöntem👇

Popüler İçerikler

Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri