Güzel Bir Burunla Birlikte Güzel Bir Yüz Planlanması Amaçlayan Rinoplasti Tedavisini Öğreniyoruz

Rinoplasti burun estetiği nedir?

Estetik ameliyatlar içerisinde en yaygın yapılan operasyon olan rinoplasti; en temel anlatımla burun şeklinin kişinin kendi yüz hatlarına, kemik kıkırdak yapısına, cilt türüne göre yeniden şekillendirilmesi olarak tanımlanabilir.

Burun estetiğinde en önemli noktalardan biri, burun şeklinin değişikliğinde tek tip bir modelin olmadığının bilinmesidir. Uzman ile yapılacak detaylı muayene sonucunda tüm etkenlerin değerlendirilmesiyle, yeni burun şekli konusunda kişiye özel detaylar ortaya konulacaktır.

Rinoplasti ameliyatının nedenleri, doğuştan olabilen şekil bozuklukları olabildiği gibi sonradan yaşanan travmalar nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Bunların dışında sadece kişinin kendi isteğiyle de rinoplasti ameliyatı olabilmektedir.

Gelişen teknolojinin kullanılması  ile beraber 3D similasyonu ile ameliyat sonrası burnun alacağı şeklin bilgisayar ortamında önizlemesi yapılarak, hastanın süreç sonunda  görünüşünün nasıl olacağı konusunda bilgi sahibi olması da sağlanmaktadır.

Rinoplasti burun estetiği nasıl yapılır?

Burun delikleri arasından açılan ve daha sonra dışarıdan bakıldığında farkedilmeyecek olan bir kesi ile ile yapılan, burun kıkırdak, doku ve duruma göre kemiklerin yeniden şekillendirilmesiyle gerçekleşen bir ameliyattır. Kullanılan yeni yeni yöntem ve tekniklerle her geçen gün ameliyat sonrası hastaların iyileşme süreci daha kısa sürede ve konforlu olabilmektedir.

Rinoplasti genel anestezi ile yapılan bir ameliyattır ve ameliyatta sonra bir gece hastanede kalmanız gerekmektedir.

Açık teknik - kapalı teknik rinoplasti nedir?

Açık rinoplastide burun deliklerinin ortasından açılan küçük kesiden işlem yapılır. Burun şeklinde yapılacak değişikler için daha kolay işlem yapma fırsatı sunan bu yöntem sıklıkla tercih edilir. Burunda açılan kesi sonrasında dışarıdan görülmez ve rahatsızlık yaşanmasına neden olmaz.

Kapalı yöntem, kesi yapılmadan burun içine farklı tekniklerle işlem yapılmasına olanak tanır. Daha küçük değişiklikler için uygun bir yöntemdir.

Rinoplasti ameliyatında kullanılan cerrahi teknikler nelerdir?

Açık, kapalı yöntemlerin dışında kişilerin cilt türü ve burun şeklinin ne tür bir değişikliğe ihtiyacı olduğunun tespitinden sonra; ultrasonik, konvansiyonel, mikrotur tekniklerinden biriyle ameliyat gerçekleştirilir.

Ultrasonik yöntem - Piezo tekniği; kemik yapı üzerinde yapılan değişikliklerde kullanılır. yumuşak dokulara zarar vermediği için yara ve kanama riskini en aza indirmek amacıyla kullanılır ve bu nedenle  iyileşme süresini de kısalttığı görülmektedir.

Konvansiyonel rinoplasti, hem açık hem de kapalı yöntemlerle kullanılabilen geleneksel rinoplasti yöntemidir.

Mikrotur; burun içinde açılan kesilerle yapılan, burun sırtına yapılacak değişikliklerde kullanılabilen yöntemdir ve yapılan müdahaleler sınırlı kalabilmektedir.

Kombine rinoplasti; güzel bir burun değil güzel bir yüz planlanması tekniğidir.

Burun estetiğinin yanında yüzün burna uyumunun sağlanması amacıyla dolgu, botoks, ip askı gibi  yardımcı medikal estetik uygulamalarından faydalanılmaktadır. Yüz estetiğinin bütüncül olarak ele alındığı bu yöntemle tek operasyonla tüm yüzün ihtiyaçlarına yönelik uygulamalar gerçekleştirilir.

Septorinoplasti: Burun estetiği ile aynı anda nefes alma problemlerinin çözülmesi

Rinoplastide birinci amaç burun şeklinin kişinin yüzüne, cinsiyetine, vücuduna ve en önemlisi de isteğine bağlı olarak yeniden şekillendirilmesi olsa da işlevini yerine getirir şekilde sağlıklı nefes alıp vermesi de sağlanmaktadır.

Septorinoplasti, burun dış görünüşüyle beraber fonksiyonel olarak da düzeltilmesi anlamına gelmektedir.

Estetik bir ameliyat olan rinoplastide burnun sağlıklı nefes alıp vermesi ilk nedenlerinden biri olmasada, işlevini yerine getiremeyen bir burnun estetik olarak başarılı bir görünüme kavuşmasının bir anlamı olmayacaktır.

Eğri - kemerli burun estetiği

Rinoplastiye neden olan durumlar; burun kemeri, burun genişliği, burun düşüklüğü, burnun travmalar sonrası kırılmasından kaynaklanan şekil bozuklukları, burnun asimetri problemleri gibi nedenlerden kaynaklanabilmektedir.  Ameliyatı yapacak doktorun detaylı muayene sonrasında şekil bozukluğunun düzeltilmesinde hangi tekniğin kullanılacağına karar verilmektedir. Her hastanın farklı ihtiyaç ve istekleri olabileceğini düşünürsek eğer her hastaya aynı teknik ve yaklaşımın uygulanması da mümkün olmayacaktır.

Düşük burun ucu - tipplasti; burun kemiğinde değişiklik yapılmadan yalnızca düşük burun ucunda kıkırdak dokuda yapılan değişiklikler için yapılan cerrahi müdahaledir.

Erkek burun estetiği

Erkek hastalarla kadın hastaların rinoplasti ameliyatları arasında teknik olarak bir fark bulunmamakla beraber şekil anlamında bazı farklılıklar olan işlemlerdir. Erkek hastalarda burun estetiği erkek vücudunun maskülen yapısına uygun planlanan operasyonlardır.

Burun ameliyatı öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler

  • Ameliyat öncesi kişisel tıbbi bilgilerin doktora tam ve doğru bir şekilde verilmesi,

  • Sürekli kullanılan ilaç, kan sulandırıcılar varsa bunların bilgisinin paylaşılması

  • Sigaranın iyileşmeyi geciktirmesi nedeniyle mümkün olduğu kadar kullanımından kaçınılması

  • Ameliyat sonrası doktorun uygun gördüğü süre boyunca ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılması gibi bazı konulara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

Popüler İçerikler

Kasımpaşa’nın 18 Yaşındaki Futbolcusu Yasin Özcan 8 Milyon Euro’ya Aston Villa’ya Transfer Oluyor
Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu