"Güvenlik Nedeniyle Avusturya ve Almanya Ekipleri Ara Verdi" İddiası

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından enkaz altında kalanları arama ve kurtarmaya katılan Avusturya ve Almanya ekiplerinin 'şiddet' olaylarını neden göstererek çalışmalarına ara verdiği ileri sürüldü.

"Yardım etmeyi çok isterdik, ancak mevut şartlar böyle"

T24'ün haberine göre; Avusturya Silahlı Kuvvetlerinden Yarbay Pierre Kugelweis, “Türkiye'de gruplar arasında artan bir saldırganlık var. Bu tür olaylar hayat kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyecektir' diye konuştu.

'Biz Avusturyalılara yönelik bir saldırı olmadı. Hepimiz iyiyiz. Yardım etmeyi çok isterdik, ancak mevut şartlar böyle' diyen Kugelweis, arama kurtarma çalışmalarını geçici olarak durdurduklarını söyledi.

Açıklamada, 'Türkiye'deki Avusturyalı kurtarma ekibinin operasyonlarını durdurmak zorunda kaldığına ilişkin haberler hakkında: Büyükelçiliğimiz ekibin çalışmalarını takip etmekte olup aşağıdaki bilgilere ulaşmıştır. Avusturyalı kurtarma ekibinin şu anda herhangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. İnternet ve telefon bağlantısıyla ilgili genel sorunlar mevcuttur. Operasyonlara devam edebilmek için güvenli bir konumda AB yetkililerinden talimat beklemektedirler' denildi.

"Alman ekipleri de ara verdi"

Deutsche Welle'den Elmas Topçu, Avusturya kurtarma ekiplerinden sonra Hatay'daki Alman kurtarma ekiplerinin de güvenlik nedeniyle çalışmalarına ara verdiğini duyurdu. Avusturya ekiplerinin tekrar göreve başladığını da paylaşan Topçu, çalışmalara başlamak için Alman ekibinin AFAD'dan haber beklediğini de belirtti.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
12.02.2023

halk iliananilmaz ofkeli bolgeye kurtarmaua giden bi arkadasim da birakmak zorunda kaldi aileler nerdeyse rehin aliyormus kurtarsinlar diye ..Ki haklilar herkes ailesinin caninin derdine duus saatler daraliyor....Onlari bu hale getirenlerin sucu!!!!😥😥😥🤬🤬🤬🤬

12.02.2023

bir çok yere yazdım zaten yine yazıyorum. ilk andan itibaren ordu kışladan cikmaliydi. kim ne derse desin

12.02.2023

Şükür bugün de utanarak uyandık 😡

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ