Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili Sandık Sonuçlarını Tanımayacağını Açıkladı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, dün yapılan parlamento seçimlerine 'Rus operasyonu' ile müdahale edildiğini öne sürerek seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Yüzde 5 barajını aşan muhalif partilerden "Gürcistan'ı Kurtarmak İçin Birlik," "Değişim İçin Koalisyon" ve "Güçlü Gürcistan" seçim bloklarının liderlerinin desteğini arkasına alan Salome Zurabişvili, dün gerçekleştirilen parlamento seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zurabişvili, seçimi, iktidardaki Gürcü Hayali Partisinin kazandığını gösteren sonuçları kabul etmediklerini açıkladı.

Zurabişvili, seçimlerde halkın oylarının "çalındığını" ileri sürerek, "Biz, Rus özel operasyonu olarak adlandırılabilecek bir durumun mağduru olduk. Halkımıza ve ülkemize hibrit savaşın yeni bir türü uygulandı." ifadelerini kullandı.

Gürcistan'ın Avrupa ile bir geleceği olduğunu ve bu yoldan sapmayacaklarını belirten Zurabişvili, "Bu seçim tanınamaz çünkü bu, Rusya'nın buraya girmesinin ve Gürcistan'ın Rusya'ya bağımlılığının kabulüdür" dedi.

Zurabişvili, seçim sonuçları tanımayan muhalefet partileri ve halkı yarın akşam Tiflis'te Parlamento Binası'nın önüne toplanmaya davet etti. %53.93 oy alan iktidar partisine karşı muhalefet halkı sokağa davet etti.

İlginizi Çekebilir

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan AK Parti'ye "Mülakat" Eleştirisi Geldi
Serseri Doğdu Serseri Ölecek: Teoman'dan Sarılmak İsteyen Hayranına Şaşırtan Cevap!
Kerem Aktürkoğlu Benfica'yı Sırtlamaya Devam Ediyor: 45 Dakikada 3 Gol

Popüler İçerikler

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen’e 5 Bin 500 Kişilik Stadyumda Cenaze Töreni: Enes Kanter En Önde!
Ankara'daki Terör Saldırısında 'Z' Harfi Detayı: Rusya'da Kullanılan Bir Sembol!
İsrail İran'a Saldırı Başlattı: Tahran'da Patlama Sesleri Duyuldu!
YORUMLAR
27.10.2024

Bu bana birini hatırlattı siktigimin orta doğusuna bir demokrasi gelmedi

28.10.2024

olası bir erken seçimde veya genel seçimde kaybeden ampüllerin yapacağı şeyi görüyorum. evde zor tuttuğu yüzde elliyi sokağa dökmeye çalışacak ve halkı bir birine düşman edecek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ