Günün Son Dakika Haberleri ve Öne Çıkan Gelişmeleri ile Sosyal Medyanın Gündemi

13 Ocak Perşembe günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

1. Ankara'da Mustafa Kemal Atatürk’ün istirahatgahı Anıtkabir'i ziyaret eden Bülent Ersoy'un ziyareti esnasında çekilen görüntüleri sosyal medyaya damga vurdu. Görüntülerle ilgili inceleme başlatıldı.

Detaylar:

Bülent Ersoy'un Anıtkabir Ziyaretindeki Görüntüsü Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

2. Yaşamına son veren Enes Kara hakkındaki bir dizi haber hakkında, babası Mehmet Kara’nın kişilik haklarını gerekçe göstererek yaptığı başvuru sonucunda erişim engeli kararı verildi.

Detaylar:

Aile Bakanlığı ve Enes Kara'nın Babasının Talebiyle Haberlere Erişim Engeli Getirildi!

3. Malatya'da bir erkek, otobüs durağında bekleyen kadını takibe alarak ara sokakta taciz etti. Kendini korumaya çalışan kadın, tacizciyi bıçakladıktan sonra polis ekiplerini aradı.

Detaylar:

Malatya'da Bir Erkek, Sokakta Takibe Alarak Taciz Ettiği Kadın Tarafından Bıçaklandı

4. 2022 yılında sıfır araç alımında uygulanacak matrah limitleri değiştirildi. 1600 silindire kadar olan araçlarda vergi dilimi 3'ten 5'e çıkarıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Detaylar:

Otomotivde ÖTV Düzenlemesi: Hangi Araçta Ne Kadar İndirim Bekleniyor?

5. Burdur'da evde ölü bulunan 3 yaşındaki Ayşenur Kazık'ın annesi ve dayısı tutuklandı.

Detaylar:

Evde Ölü Bulunan 3 Yaşındaki Ayşenur'un Annesi ve Dayısı Tutuklandı

6. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Taslağı, acil talepleri karşılayacak şekilde birkaç maddelik torba teklif hâlinde Meclis’e sunulacak. Hazırlanan torba teklifle 1.500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere zincir gıda marketlerinde tütün ürünleri, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yasaklanacak.

Zincir Marketlere Yeni Düzenleme Yolda: Hangi Ürünlerin Satışı Yasaklanacak?

7. Soma’da protesto eden madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticaret Ataşesi olarak atanmasına sesler yükseliyor. Anatolia restoranlar zinciri, "Yemek vermeyeceğiz" açıklamasını yaparken Alman hükümetinin ortaklarından Yeşiller atamayı kabul etmediklerini duyurdu.

Detaylar:

Tepkiler Büyüyor: Almanya'da Hükümet Ortağından Yusuf Yerkel Açıklaması

8. Tokat'ın Zile ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi genç kadın KPSS'de kendi alanında Türkiye birinci olmasına rağmen, hiç bir yere atanamadı.

Detaylar:

Birileri Liyakat mi Dedi? KPSS Birincisi Açıkta Kaldı

9. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyareti ve mülakatlarla ilgili "Temelsiz iddialarla MEB’i yıpratmaya çalışmak bütün ülkeye zarar veriyor. Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil" ifadelerini kullandı.

Detaylar:

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Mülakat Kanunda Var, Bakanlığın Tercihi Değil'

10. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ertuğrul Kürkçü ile yaşadığı ve viral haline gelen tartışmayla ilgili konuştu.

Detaylar:

Perinçek O Tartışmayı Anlattı: 'Birand Senaryoyu Önceden Hazırladı'

11. Ankara'nın Keçiören ilçesinde psikolojik sorunları nedeniyle sözde hocanın yönlendirmesi ile cin çıkartma seansı uygulanarak eşi Selçuk Tekin tarafından sırtına 100 kez oklava ile vurulup, hacamat yapılan Özge Nur Tekin, hayatını kaybetti.

Detaylar:

Genç Kadını Cin Çıkarma Seansında Öldürdüler: '100 Kez Oklavayla Vurdum'

12. Enes Kara'nın yaşamına son vermesinin üzerine giderek “Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti” haberi yapan gazeteci Faik Akgün, 'birçok kişi arayarak ciddi tehditlerde bulundu. Katledeceklerini söylüyorlardı. Başlığın değişmesini, haberin kaldırılmasını istediler. ' dedi.

Enes Kara Haberi Nedeniyle Görevden Alınan Gazeteci Anlattı: 'Seni Katlederiz'

13. 29 Ekim’de yaptığı konuşmanın ardından açığa alınan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut hakkındaki soruşturma tamamlandı. Akbulut, Bartın’da Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Detaylar:

29 Ekim'deki Konuşmasının Ardından Açığa Alınan Kaymakama Yeni Görev

14. Anketlere göre halkın çoğu 2021 yılı için açıklanan yıllık yüzde 36,08 enflasyon oranına inanmıyor. TÜİK bu enflasyonu nasıl hesaplıyor? Sepette hangi ürünler bulunuyor? Bu kez söz TÜİK'te.

Detaylar:

'Verilerle İstesek de Oynayamayız' Diyen TÜİK'in Sepetinde Pinpon Topu Yokmuş!

15. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile AKP, CHP, MHP ve İyi Parti tarafından, Kazakistan'a destek mesajı yayımlandı. Mesajda, Türkiye'nin Kazakistan'a her türlü desteği vermeye devem edeceği vurgulandı.

Detaylar:

AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP'den Ortak Kazakistan Bildirisi: 'Kamu Düzenini Bozan Eylemleri Kınıyoruz'

16. Gaziantep’te cemaat yurdunda kalan bir öğrencinin devlet yurduna taşınma isteği üzerine valilik harekete geçti.

Detaylar:

Cemaat Yurdunda Kalmak İstemeyen Öğrenci İçin Valilik Harekete Geçti

17. İngiltere’de yapılan yeni bir çalışmaya göre Koronavirüs, havaya uçtuktan sonraki 20 dakika içinde insanlara bulaşma yeteneğinin yüzde 90’ını kaybediyor.

Detaylar:

Koronavirüs ile İlgili Dikkat Çeken Detay: 20 Dakika Sonra Bulaşma Gücünün Yüzde 90’ını Kaybediyor

18. Gelişen teknoloji artık mezarlıklarda da uygulanmaya başlandı. Özellikle pandemi sürecinde kullanımı yaygınlaşan ‘karekod’ sistemi, mezar taşlarında da yerini aldı.

Detaylar:

Ecdadımızın Mezar Taşlarını Okuyamıyoruz! Mezarlıklarda Yazı Yerine Karekod Dönemi

19. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'İnsani Su Kullanım Hakkı' kapsamında bir kısmını ücretsiz olarak kullandırdığı sudan, Hazine ve Maliye Bakanlığı için kesinti yapılmaya başlanması sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Detaylar:

İBB'nin Ücretsiz Verdiği Sudan Bakanlığın Vergi Alması Tartışma Konusu Oldu

20. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Omicron varyantı ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Omicron'un daha az bağışıklık bıraktığına dikkat çeken Ceyhan, "1 ay içinde 3 defa Omicron'a yakalananlar var" dedi.

Detaylar:

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'Omicron' Açıklaması: '1 Ay İçinde 3 Defa Yakalananlar Var'

21. Frankfurt School of Finance and Management Bölge Direktörü Erdal Koçoğlu, "Uygun çözüm adımları atılmazsa memnuniyet seviyesi çok ciddi seviyelere düşer; gün sonunda belki de tarım sektöründen üreticiden ciddi çekilmeler yaşanacaktır" dedi.

Detaylar:

Türkiye İçin Kritik Uyarı: 'Önlem Alınmazsa Ciddi Bir Gıda Kriziyle Karşı Karşıya Kalabiliriz'

22. Dünyanın sanal haritasından arsaların satışa sunulduğu metaverse ortamlarına en büyük ilgiyi Türk internet kullanıcıları gösteriyor. Peki, ‘İleride buralar değerlenir’ yaklaşımıyla metaverse arsası almak ne kadar doğru?

Detaylar:

Buralar Eskiden Hep Dutluktu: Metaverse'te 80 Bin Arazinin 20 Bini Türkler Tarafından Alınmış

23. İnternet güvenliği alanında çalışma yapan IWF - İnternet Gözlem Vakfı araştırmalarına göre, Covid kısıtlamaları döneminde çocukların online cinsel istismarının görüldüğü görüntülerde büyük artış oldu.

Detaylar:

2021'de İnternette Çocuk İstismarı Görüntüleri Büyük Ölçüde Arttı

24. E-spor dünyasından gerçek Formula yarışlarına geçen hikayesiyle dünyada bir ilk olan Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 sezonu için Charouz Racing System takımıyla anlaştığını duyurdu. Bölükbaşı'nı yakından tanımak ister misiniz?

Detaylar:

Espor'dan Formula'ya Uzanan Yol! Cem Bölükbaşı’nın Dünya Spor Tarihine Geçen Hikayesi

25. Covid belasını başımızdan henüz savamadık. Her yeni gün hem ülkeden hem de dünyadan yeni yeni haberler alıyoruz. Hangisi doğru, hangisi yalan emin değiliz ama bazıları gerçekten ilgi çekici. Özellikle hastalıktan sonra penisi küçülen bu adamın hikayesindeki Cem Yılmaz dokunuşu epey bir komik.

Detaylar:

Cem Yılmaz'ın Covid Geçirdikten Sonra Penisi Küçülen Adamcağızla İlgili Güldüren Yorumu

26. Yeni Akit denilen oluşum, Enes Kara'nın intiharından sonra net bir mesaj veren Tarkan yüzünden kudurmuş durumda. Yapılan araştırmalara göre kuduranlar kulaklarına soğan sokup bir gece bekletirse kudurmaları geçiyormuş. Buyurun detaylara!

Detaylar:

Soğan Sokucuya Bak Hele! Tarkan, Kadınları Taciz Eden Hesapların Hayranı Yeni Akit'i Çok Fena Kudurttu

Bir önceki günün (12 Ocak) öne çıkanları:

Günün Son Dakika Haberleri ve Öne Çıkan Gelişmeleri ile Sosyal Medyanın Gündemi

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek