Günümüzde Erkeklerin Sanki Zorla Evleniyormuş Gibi Gösterildiği Evlilik Düzeni Hakkında Konuşmamız Lazım

Kadınlar doğdukları günden beri evlenmek istiyor, erkekler ise buna zorla razı oluyor gibi gösteriliyor. Peki sizce gerçekten öyle mi?

Son günlerin çok paylaşılan düğün videosunu eğlenceli bulanlar kadar videodaki harekete tepki gösterenler de vardı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Söz konusu videoda belki sadece eğlenceli bir şaka vardı ve ne gelinle damat, ne de damadın arkadaşları bunda herhangi bir sorun görmedi. Ancak bu şakanın alt metninde kesinlikle rahatsız edici bir şeyler var.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İster kabul edin, ister etmeyin; toplumda kadınlar doğdukları günden beri tek amacı evlenmek olan bireyler olarak lanse ediliyor.

Erkekler de özgürlüklerine düşkün, asla evlenmek gibi bir niyeti olmayan, evlenmeleri için uzun süre baskıya uğramaları gereken varlıklar.

Evlilik teklifinden, kız istemeye; hiç üstünde düşünmediğimiz adetler bile aslında bu görüşün üstüne kurulu.

Kadın evlenmeye her an hazır olduğu ve bunu çok istediği için iş erkeğe kabul ettirmeye düşüyor. Teklif işinin erkekte olması aslında kadının zaten dünden razı olduğunun göstergesi. Bir erkek evlilik teklifinde bulunduğunda %99 hayır cevabı almayacağını biliyor. Teklifi reddeden kadınlar da erkeklerin gururunu incittikleri gerekçesiyle kınanıyor zaten.

Oysa evliliğin genel olarak kabul görmüş geleneksel yapısına baktığımızda evlenmenin erkekler için daha avantajlı olduğunu görüyoruz.

Genellikle kendi başına yaşayamayan, günlük işlerini halledemeyen erkekler; evlenerek çoğu zaman annelerinden gördükleri bakım ve hizmetin aynısını görüyorlar. Ev işleri, çocuk bakımı gibi evliliğe ait tüm yeni sorumluluklar kadına ait. Burada iş hayatı bir bahane de olamıyor; her iki cinsiyet için de eğer çalışıyorlarsa evlenince pek bir şey değişmiyor. Sadece evli bir çalışan kadının yükünün bekar bir çalışandan daha fazla olduğu söylenebilir.

Şartlar ortada; evlilik genel düzeninde kadınları daha da kısıtlayan ve sorumluluklarını artıran, erkeklerde ise çok bir şey değiştirmeyen bir kurum.

İnsan temelde bencil ve çıkarlarına öncelik veren bir yapıdadır. Bu durumda neden kadınlar kendilerini zora sokacak bir durum için can atsın da erkekler hayatlarını kolaylaştıracak bir durumdan kaçsın? Hiç mantıklı değil.

Bunun sebebi de aslında çok açık. Yine kadınları küçük gören, evlilikle statü kazandıran sistemin suçu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Elbette her evlilik aynı demiyoruz; ancak erkeklerin sanki zoraki evleniyormuş algısı sürekli karşımıza çıkıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bir kadının evlilik öncesi bu tür bir şımarıklık yaptığını gördünüz mü? Erkekler büyük bir baskıyla evliliğe sürükleniyor gibiler.

Evlilik kurumu erkeklerin özgürlüğünü büyük ölçüde kısıtlamıyor. Bir erkeğin kısıtlandığı tek konu bir zahmet eskisi gibi flört edememek ve kadınlarla eskisi gibi ilişki kuramamak. Ne yazık ki toplumun bir kısmı bu kısıtlamanın söz konusu olmadığı durumları dahi hoşgörüyle karşılıyor. Yani erkeklerin evlilikten bu kadar korkuyor gibi davranarak yine de evlenmesi gerçekten şımarıkça görünüyor.

Şaka, mizah diye gülüp geçtiğimiz pek çok şeyin bundan yıllar sonra sorun olarak karşılanacağını unutmamalıyız.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu düzenin değişmesi için iki tarafın da zihniyetini iyice bir gözden geçirmesi şart. Şikayetçi olduğumuz düzeni değiştirecek olan yine bizleriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Bakire Kadınlarla Evlenmek İsteyen Ancak Evlenene Kadar İstediklerini Yapmayı Hak Gören Erkekleri Masaya Yatırdık!
Kadın İlişki İster, Kadın Evlenmek İster, Kadın Çocuk İster… Kadın Hayatını Yaşamak İster
Toplumun Eksik, Yarım Damgasını Yapıştırdığı Anneliği Reddeden Kadınlarla İlgili Konuşmamız Lazım!

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
14.09.2020

evet böyle bir algı var maalesef ama tek suçlusu toplum agısı değil kadınların %80 ni bayılıyorlar evlenmeye boy boy çeyiz düzüp instada falan paylaşmaya sonra evlendiği adamın en erkek özelliğinin masaya yumruğu vurdum mu beni susuturuyor oluşuna kocişime değer kocişim çalışsın bene evde ona börekler açarıma yani kısacası toplum bilincinin yanında bazı kadınların salaklığı da bu algıyı besliyor kocişinizi sevsinler sizin

14.09.2020

Böyle söylüyorsunuz ama toplumda kadına biçilen rol bu olduğu için çocuklar böyle yetiştiriliyor. Oynadığı oyuncaklarla, evde verilen görevlerle, izlediği dizi/fimlerle böyle büyüyor Türkiye’de kadınlar. Annelik kutsaldır, cennet ananın ayağı altındandır diyerek anne olma bilinci aşılıyorlar. Yuvayı dişi kuş yapar diyorlar. Oyuncakları hep bebek bakmalı, yemek yapmalı oyuncaklar. Büyüyüp 20’li yaşlara geldiklerinde görev aşkıyla yanıp tutuşan askerler gibi tek tutkusu çocukluğundan beri kendisine aşılanan görevi yerine getirmek oluyor kadınların. O yüzden suçlusu toplum algısı değil diyemezsiniz.

14.09.2020

Ben bu videoyu izlediğimde baya üzülmüştüm kadının haline. Kimse kimsenin meraklısı değil ortak alınan bir karar bu.

Basit bir şakayı feminizmle harmanlayarak yine ne hale getirmişsiniz.Sanki biraz bokunu çıkardınız gibi.Ayrıca gelin de gayet samimi bir şekilde gülmüş size neden batıyor ki.Evlilik erkek için de çok iyi diye birşey yok kim diyor.Kişiden kişiye değişir bu.2 bulaşık yıkıyorsunuz diye ev işini ne büyüttünüz be.Hayatın boyunca aynı surat aynı yüz evin her odasında karşında hatta banyoda bile.Bir yerden sıkıcı olan seksler..Sonra evliliği kurtarsın kavgalar azalsın diye yapılan çocuklar...Evliliğin özeti bu, he tabi kimse yalnız hasta olmak, ölmek istemez.Bu yüzden evlilik güzel birşey tabi.Birşeylerin bokunu çıkarmaktan vazgeçin, herşeyi abartıyorsunuz, kadınlar güzel canlılar, saygı duyulmalı, arkasında durulmalı, gerektiğinde korunmalı ama kişisel yargılarla bir yere varamayacaksınız.Düzeni değiştirin.

14.09.2020

nalakası var abi, herkes içinde kadın adamın ağzına mı sıçsaydı? 100lerce kişinin önünde ağlasa mıydı? sen olsan tepki verebilir miydin? her zamanki şeyimizi yapıyoruz kadın olarak, sineye çekip beynimizde arka plana atıyoruz. ayrıca ne demek iki bulaşık yıkıyoruz ya? buyrun bekliyorum aile evimde 3 sene maaşsız "2 (iki)" bulaşık yıkamaya seni de. bilmem kaç sene ailelerimiz bizi okutsun, türlü türlü hastalardan kurtulalım eğitim alıp işe başlayalım, sikiniz var diye yarınız kadar maaş alıp eve gelip 2 bulaşık 3 boxer yıkayalım, 4 çocuk yapıp, 9 ay tutup, fırtlatıp bi de bakmayı da ihmal etmeyelim. eminim yazdıklarının çoğunu sadece kadın özelinde yazmadın ama bir kadın sekste mutlu olmazsa partnerini de mutlu E D E M E Z. sevgiler.

TÜM YORUMLARI OKU (27)