Günümüzde Çok Konuşulamayan Bir Sorun Olan "+18 Film Bağımlılığı"ndan Partnerinizi Nasıl Kurtarırsınız?

Erkek, kadın fark etmez efendim; Fisch'in bu tavsiyeleri hayat kurtarıyor! İşte yetişkin film bağımlılığından kurtulmak için başka yerde bulamayacağınız öneriler...

Önce gelin kendimize birkaç soru soralım ve dürüstçe cevaplayalım ki bakalım onun gerçekten böyle bir problemi var mı?

  • Daha sert bir cinsel ilişki ya da alışılmadık pozisyonlar istiyor mu?

  • Herhangi bir boşalma sorunu var mı?

  • Vücudunuzda herhangi bir yerinizi eleştiriyor, değiştirmenizi istiyor mu?

  • Beraber yetişkin filmi  izlemek istiyor mu ve bunun sıklığı ne kadar?

  • Hiç halka açık bir yerde + 18 film izledi mi?

  • İstemediğiniz halde farklı cinsel ilişki senaryoları denemek istiyor mu?

  • Sizinle cinsel ilişki yapmak yerine + 18 film izlemeyi mi tercih ediyor?

  • Ona yetişkin filmleri hakkında soru sorduğunuzda kaçamak mı yoksa savunmacı mı davranıyor?

Sorulara verdiğiniz cevaplar zaten durumu size fark etmiştir; ancak arada kaldıysanız biraz daha düşünün derim.

Çünkü Dr. Fisch diyor ki: 'Konuştuğum pek çok insan yetişkin film  izlemenin dezavantajının farkına varmış değil. Tamam arada bir + 18 film izlemek keyiflidir fakat insanlar farkına bile varmadan kolayca bağımlılık geliştirebilirler. Hatta kişi ne kendine ne de başkasına zarar verdiğini düşünerek ve hatta cinsel ilişki hayatını renklendirmenin bir yolu olarak yetişkin filmi izlemeye başlamış olabilir; ancak bu durum hızlıca bir alışkanlığa dönüşebilir.' 

Peki, biri yetişkin film bağımlılığından nasıl kurtulabilir? Fisch'e göre bu kolay değil ama yapılabilir. Partnerinizden önce şu adımları denemesini istemelisiniz:

1. Sadece yetişkin filmi değil mastürbasyon da dahil seksten bir süre uzak durmasını isteyin.

Birkaç gün boşalmayan bir insan çok daha hassas olur ve dolayısıyla normal bir süre içinde 'doruğa çıkma' olasılığı yükselir.

2. Kafasını biraz dağıtmanız da işe yarayacaktır. Genellikle yetişkin filmi izlediği sürelerde başka bir şeyler planlayabilirsiniz.

Mesela kısa süreli bir yolculuk olabilir; ancak otelde televizyon, bilgisayar vesaire yasak. Ya da evde ek işler yapmasının sağlayabilirseniz partnerinizi başka şeylerle meşgul edip yetişkin filminden uzak tutabilirsiniz.

3. Ön sevişmeyi bir oyuna dönüştürmeye çalışabilirsiniz. Mesela ona "yetişkin filmi izlerken ne yapmaktan hoşlanıyorsun?" diye sorun.

Ve onun ellerini kendinizinkiler ile değiştirin. Böylece tek başınayken aldığı zevki aslında sizinle de alabileceğini fark edecektir. Bunu sıkılmadan tekrarlar iseniz hem partnerinizi hem de cinsel hayatınızı kurtarabilirsiniz.

4. Konuşmak önemli... Birbirinizi ne kadar sevdiğiniz ve cinsel ilişkinizin duygusal yönlerini ne kadar önemsediğiniz hakkında konuşmalısınız.

Böylece hem siz hem de partneriniz ilk tanıştığınızdaki gibi birbirinizin çekici noktalarına odaklanabilir ve ilk günkü gibi yetişkin filmi olmadan birbirinize kur yapabilirsiniz. Böylece var olan arzunuz uyanacak ve doğal olarak gelişecek ve cinsel ilişkiden tekrar keyif almaya başlayacaksınız.

5. Baktınız olmuyor... Partneriniz gerçekten bağımlı olmadığını söyleyebilir ya da konuyu sizinle konuşmak istemeyebilir. O halde bir terapiste danışmak gerekiyor.

Klişe olacak ama her şeyin bağımlılığı sıkıntılı, yetişkin filmi da buna dahil. Bağımlılığı bırakmak da bir o kadar zor. Bu yüzden zor bir sürece hazırlıklı olun. Ancak nasıl ki sigara içen biri onu bıraktığında sakız gibi bir alternatif buluyorsa yetişkin filmi bırakmış gibi için en iyi alternatif tabii ki her gece yanında yatan olacaktır, biraz sabır...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Antik Mısır Papirüsü Üzerinde Tam 1800 Yıllık Erotik Bağlama Büyüsü Bulundu!
İnterneti Boşa Kullanmayın Diye Anlatmaya Geldik, Neden Büyük İstekle Öpüşüyoruz?
Aşk, Entrika, İhanet! Yunan Tanrılarının Günümüz Magazin Olaylarını Bile Sollayacak Konuşmaları

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti