Günümüzde bilgisayar hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiş durumda. Onlar olmadan herhangi bir iş yapamaz veya eğlenemez hale geldik bile diyebiliriz. 1950'li yıllardan itibaren modern dünyada kullanılan bu cihazlar, o günden bu yana yapısını ve işlevini sürekli değiştirdi. Son yayınlanan raporlar ise bu değişimi 2020'li yıllarda da görebileceğimizi söylüyor.
en az 50 yıl boyunca ev boyutuna gelemez belki de hiç bir zaman gelemez çünkü o kuantum partikülleri süperpozisyondayken okunamabilmesi için çok çok düşük derecelerde soğutuluyor ve bir defa bile o partiküller ölçüm olduğunı anlarlarsa tek bir duruma çökerek sistem bozuluyor yani çok çok çok hassas bir olay nasıl yapıldığını bilsek bile hala neden çalıştığını bilmiyoruz bile
Tamam o kadar işlemi yaptırdın, o işlemin sonucunu iletebilecek veri yolu nerde? Şöyle düşünmek lazım, kütüphanede çalışan bir kitap bulucusu var, istediğin kitabı çok hızlı getirip sana teslim ediyor kapıdan, sen de ulaştırıcı ulak ile kütüphaneciden teslim aldığın kitabı eve getiriyorsun ama ulak çok yavaş.. kütüphaneci her seferinde ulağın hızını beklemek zorunda. Daha fazla veri yolu eklemek, (farklı kapılardan ulaklar) bu sefer de daha fazla denetleyici demek. (Doğru kitap mı, veride bozulma var mı, eşlenik biti, Ecc. , adresleme, vb) her zaman veri yolunda bir darboğaz oluşturacağı için mantıksaldan öteye geçemiyor bu tarz teorik çalışmalar. Tamamen dijital bir dünyaya yaklaşmakta büyük bir engel var; çünkü evrenin kendisi analog.
Dünya üzerinde halihazırda aktif çalışan 4-5 tane var zaten. ama yüksek maliyetli. fazla enerji harcıyor