Günlük Yaşantınızda İnsanlarla İletişiminizi Güçlendirmek İçin Kullanabileceğiniz 10 İpucu

Günlük hayatta pek çok insanla karşılaşıyor, tanışıyor ve konuşuyoruz. Sürekli insanlarla iletişim halindeyiz. Bu iletişimleri daha insancıl kılmanızı sağlayacak birkaç ipucunu, yani 'social hack'leri, nöro-bilim sitesi olan psychtronics.com'dan derledim ve sizlerle paylaşmak istedim.

1. Tokalaşma ve alan kontrolü

Samimiyetimizin pek fazla olmadığı biriyle yapacağınız bu eylem, ilk izlenim konusunda büyük mesajlar vermektedir. Eğer karşınızdaki kişi sizden sosyal statü bakımından veya o anki durum itibari ile yüksekte bir insan ise, misal iş görüşmesi gibi, tokalaşmak için el uzatmayı ona bırakınız. 

Sert tokalaşmak baskın, dominant; yumuşak bir tokalaşma ise sünepe, durgun bir insan olduğunuza işaret edebilir! Karşınızdaki insanın suyuna gitmek ve tokalaşırken yüzünüze minik bir gülümseme kondurmak etkinizi artırır.

İş görüşmesi örneğinden devam edersek, alan kontrolü, aslında pek dikkat etmesek de hayatımızda etkin rol oynayan bir olgudur. Sizi işe alacak insanın alanına yaklaşmak önemlidir, örneğin bir sandalyeye oturacaksanız hafif ileri çekip oturabilirsiniz veya bu görüşme bir masada olacaksa ona yakın olan sandalyeyi seçmek sizin yararınızadır. Tabi ki her şey doğal görünmek zorunda!

2. Gözler kalbin aynası mıdır?

Yapılan saptamalara göre sorulan soruya cevap vermeden önce, erkek kadın fark etmez, kişi yalan söyleyecek ise ortalama göz kırpma sayısı artar. Normali dakikada 8 ile 20 arası iken yalan söylüyorsa 100'e kadar çıkabilir! Ama hemen suçlamayın insanları, en iyisi siz, size yalan söylemeyeceğine güvendiğiniz insanlarla arkadaş olun.

3. Karşınızdaki insan sinirli ve zıtlaşan bir tutum içerisinde ise onun karşısında durmak yerine yanında durun.

O kişiye tehdit olarak görünmezsiniz ve kişi zamanla sakinleşir.

4. Konuşmaya "Yardımına ihtiyacım var" ile başlayın.

İnsanlar genelde duyacağı suçluluk duygusundan ötürü yardım etmemekten kaçınır. Birinden bir iyilik isteyeceğiniz zaman cümlenize 'Yardımına ihtiyacım var' ile başlarsanız, o kişinin size yardım etme olasılığını artırırsınız.

5. Karşınızdakinin söylediklerini, başka bir şekilde ifade edin.

Bu davranış karşınızdaki insana onu dinlediğinizi hissettirir. Karşınızdaki insan kendini doğrulanmış hisseder. Fakat bunu abartmak da doğru değildir.

6. Eğer birinin sizinle aynı fikirde olmasını istiyorsanız konuşurken kafanızı sallayın.

Bu, diğer insanı da kafa sallamaya iter ve bilinç altına sizinle aynı fikirde olduğu yerleşir.

7. Biri senden hoşlanmıyorsa ondan kalem iste!

Evet, evet yanlış duymadın, insanların hayır diyemeyeceği küçük iyilikler, (kalem, silgi istemek gibi) seni onlara yaklaştırır. Denemelisin!

8. Bir grup içerisinde size olan ilgiyi ölçmek için çiçek olun!

Bir grup içerisinde size olan ilgiyi ölçmek için kollarınızı birbirine bağlayın. Eğer gruptan herhangi biri sizi gözlüyorsa, ilgisi üzerinizde ise sizi taklit edecektir ve kısa sürede o da çiçek olacaktır.

9. Konuştuğunuz kişinin adını tekrar edin!

Günümüzde sosyallik her şeyin yapı taşı ve her gün pek çok insanla tanışıyoruz. Bu, benim gibi isim hafızası iyi olmayan insanlar için de iyi bir öneri. Konuşma sırasında aşırıya kaçmamak şartı ile konuştuğunuz insanın adını, konuşmanın başlarında ve sonralarına doğru tekrar edin, hem unutmazsınız hem de sizi daha çok sevmelerine neden olur.

10. Göz temasından kaçınmayın!

Göz temasından kaçınmak bir tür özgüven eksikliği ve anti-sosyallik belirtisidir. İnsanlara dik dik bakın demiyorum fakat günlük yaşantıda insanların gözlerinin içine bakıp gülümsemenin pek çok kapıyı araladığını söyleyebilirim.

Popüler İçerikler

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Prostat Kanseri Teşhisi Kondu
Narin Güran Cinayeti Davasında Karar Verildi!
Abdullah Öcalan’ın İsteği Belli Oldu: Saygı Öztürk, Abdullah Öcalan’ın Talebini Yazdı
YORUMLAR
31.08.2016

Bazı İnsanlar Peygamber Olsa Dinden Soğutacak Kadar Düz Kafalı Onun Yanında Gelde Ol Hadi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ