Günlük Yaşamınızda Yapacağınız Bu Seçimlerle Siz de Hayvanları Koruyabilirsiniz!

Daha duyarlı olmamız dileğiyle...

1. Hayvanlar üzerinde test edilen ürünlerden uzak durun

Kozmetikten ilaçlara birçok ürün hayvanlar üzerinde test edilir. Bu  testlerde hayvanlar hapsedilir, acı çeker ve birçoğu hayatını kaybeder. Hayvanlar üzerinde test edilmeyen markaların üzerinde çeşitli semboller ve yazılarla hayvan dostu ürün olduğu belgelenir.

2. Hayvanlardan elde edilen içerikli ürünleri kullanmayın

Satın aldığımız birçok ürünün içinde hayvanlardan elde edilmiş maddeler bulunur. Deri, ipek, kürk en belirgin olanlarıdır. Bunların yanısıra şampuan, diş macunu gibi ürünlerde de hayvansal içerikler bulunur. Keratin, albumin, karmin, kazein, bazı tutkal türleri hayvansaldır. Uzak durun.

3. Yerli üretici ve küçük işletmelerin ürünlerini tercih edin

Yerel ve küçük işletmelerde yaşayan çiftlik hayvanları, büyük ve fabrikalaşmış markaların çiftliklerine göre daha iyi şartlarda yaşarlar. Hayvanlarda kullanılan hormon ve antibiyotik miktarı da büyük ihtimalle daha düşüktür.

4. Etik marketler ya da ürünler bulmaya çalışın

'Adil ticaret' ürünleri almaya ve  çevreye zarar vermeyen etik alışverişler yapmaya gayret edin.

5. Vegan ya da vejetaryen olun

Birçok kişi hayvana şiddeti engellemenin en iyi yolunun vegan ya da vejetaryen olmaktan geçtiği konusunda hemfikirdir. Vejetaryenler hiçbir et türünü tüketmezler; veganlar ise hiçbir hayvansal gıda tüketmez ve kullanmazlar. Vücudunuzun ihtiyacı olan her şeyi bitkilerde bulabilirsiniz.

6. Hayvan hakkı ihlallerine karşı çalışan kuruluşlara destek olun

Dünyanın her yerinde hayvan haklarını korumak için çalışan sivil toplum kuruluşları var. Kendinize uygun gördüğünüz birine katılarak ya da bağış yaparak destek olun.

7. Mahallenizde örgütlenin ve hayvanları koruyun

Çevrenizdeki sahipli ya da sahipsiz hayvanları tanıyın, gözlemleyin ve gerektiğinde müdahale edin.

8. Sessiz kalmayın

Hayvana şiddet vakalarını ihbar edin, asla sessiz kalmayın. Kanıt gereken bir durumsa kendinizi tehlikeye atmadan fotoğraf ya da video çekin. Hayvan koruma derneklerine ya da yerel belediyelerin ilgili bölümlerine ihbarda bulunun.

9. Başkalarına örnek olun

Hayvan refahı konusunda bilgi vermenin en kolay yolu paylaşmaktır. Düşüncelerinizi paylaşın, sosyal medyayı lehinize kullanın ve varsa çocuklarınıza bu konuları anlatın.

10. Barınak gönüllüsü olun

Barınaklar gönüllülere ihtiyaç duyarlar, barınaktaki hayvanlar da. Bölgenizdeki bir barınakta gönüllülük yaparak birçok hayvanın hayatına dokunabilirsiniz.

11. Bağış yapın

Düzenli çalışan, çalışmalarını paylaşan sivil toplum kuruluşlarına bağış yaparak hayvanların kurtarılmasına, tedavi masraflarına ve beslenmelerine destek olun.

12. Geçici yuva olun

Geçici yuva hayat kurtarır. Bir hayvanın bakımını sürekli karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız, yuva arayan bir hayvana geçici yuvalık yaparak, yuva bulana kadar iyi şartlarda yaşamasını sağlayabilirsiniz.

13. Yuva olun

Yeterli zaman, yer ve imkanlara sahipseniz, kimsesiz bir hayvana evinizi açın. Hayvan evlat edinmek petshop ve üretim çiftliklerinin sonunu getirecektir.

Popüler İçerikler

Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.05.2017

Hayvanat bahçelerine gitmeyin

Pasif Kullanıcı
17.05.2017

At arabalarına binmeyin

17.05.2017

vegan dan sonrasını okumadım

ben de bunu görünce kapatanlar olacak keşke en sona koyulsaymış dedim

TÜM YORUMLARI OKU (12)