Serin ve Yağışlı Hava Bekleniyor

Sıcak havanın etkisinde olan yurdumuzda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 12 derece üzerinde seyretti. Kütahya, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas ve Yozgat illerimizde uzun yıllar şubat ayı en yüksek sıcaklık değerleri ölçüldü .

Sıcak ve genellikle yağışsız geçen hava şartlarının bu hafta sonundan itibaren etkisini kaybedeceği, gelecek hafta başından itibaren yurdumuzun Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek olan yağışlı ve serin hava kütlelerinin etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

Bu sistemin yurdumuzu 23.02.2014 Pazar günü batı bölgelerden başlayarak hafta başında iç ve doğu bölgelerimizde de yağışlara neden olduktan sonra 27.02.2014 Perşembe günü yurdumuzu terkedeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının; hafta sonunda batı kesimlerde, hafta başından itibaren ülke genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Günlük Rapor | 21.02.2014 Cumartesi 

Yapılan son değerlendirmelere göre Samsun, Burdur, Isparta, Bolu, Çankırı ve Çeşme çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı zamanla çok bulutlu 18

BURSA Parçalı zamanla çok bulutlu, yer yer sisli 16

İSTANBUL Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri yer yer sisli 12

SAKARYA Parçalı zamanla çok bulutlu 18

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Çeşme çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 15

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu 20

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, Çeşme çevreleri sağanak yağışlı 19

MANİSA  Parçalı ve çok bulutlu 19

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Burdur ve Isparta çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 25

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 20

HATAY Parçalı bulutlu 21

K.MARAŞ Parçalı bulutlu 21

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKSARAY Parçalı ve çok bulutlu 19

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 16

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 15

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 17

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 17

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu 18

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu 18

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli 10

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Samsun çevrelerinin mevzi yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜMÜŞHANE Parçalı bulutlu 15

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 13

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde mevzi yağmur ve sağanak yağışlı 11

TRABZON Parçalı bulutlu 13

  • DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 15

ERZURUM Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 8

HAKKARİ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 9

VAN Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 7

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Az bulutlu ve açık 19

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 17

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 17

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık20

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusu ve Orta Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, doğusunda akşam saatlerine kadar 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, batısı sabah saatlerinde 5 ila 7; öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi, sis anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Orta ve Güney Ege hafif sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, gece saatlerinde 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, gece saatlerinde kuzeyinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: iyi.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"