Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Günlük makyaj, kusurlarını gizlemek ya da doğal güzelliğini ön plana çıkarmak isteyen pek çok kadın tarafından araştırma konusudur. Malum iş hayatı ya da sosyal yaşamda taze ve canlı bir görünüme sahip olmak hem önemli hem de öz güven kaynağıdır. Her gün makyaj yapmak durumunda kalıyor ve bunun için adeta zamanla yarışıyorsanız günlük makyaj tam size göre. Oldukça kısa sürede yüzünüzü canlandıracağınız ve boyutlandıracağınız günlük makyaja dair ipuçlarını haberimizde sizler için bir araya getirdik. Öyleyse günlük makyaj nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

Günlük makyaj sade ve doğal bir görünümü elde etmek ve daha da önemlisi etkileyici bir görünüme kavuşmak isteyenler için ideal bir makyaj tekniğidir. Gereksiz çabalara girmeden kısa sürede doğal güzelliğinizi ön plana çıkarmak için belli başlı makyaj malzemeleri kullanmanız yeterli. Göz yorucu ve fazla ışıltılı renkler doğal görünümden uzaklaştıracağı için daha çok kahve, nüde ve turuncu göz farlarını tercih etmek bu makyajda faydalı olacaktır. Ayrıca günlük makyajda kullanılan ürünler de oldukça önem taşımaktadır. Bu bağlamda gözeneklerinizi tıkayan ve cildinizin hava almasının önüne geçen ürünlerin kullanımından mutlaka kaçının. Peki, günlük makyaj nasıl yapılır? İşte günlük makyaj hakkında bilinmesi gerekenler…

Günlük Makyaj Teknikleri

Günlük makyaj natürel bir görünümü vurguladığından dolayı keskin bitişli uygulamaları gerektirmez. Örneğin; göz makyajı yaparken keskin bitişli far uygulanmasına hiç lüzum yoktur. Bunun yerine fırça yardımıyla göz kapağına dağıtılan bir buğulu makyaj daha iyi bir seçenektir.

Kontür uygulamasında ise yüz tipinizi baz alarak bronzer uygulayabilirsiniz. Bunun için de bir örnek verecek olursak; yuvarlak bir yüze sahipseniz yüzünüzün yan kısımlarından saç diplerine yakın bir şekilde çene kemiğine kadar kontür uygulayabilirsiniz. Ancak ters üçgen bir yüze sahipseniz kontürü geniş olan çene kısmına uygulamanız gerekir. Çene kemiğini kuşak hizasından çeneye doğru olan kısma koyu renk uygulayarak kamufle edebilir ve böylelikle yüzünüzü boyutlandırabilirsiniz.

Dudaklarınızı için ise tercihi balm, lip ya da nüde rujlardan yana kullanabilirsiniz. eğer günlük makyajınızı biraz daha canlandırmak isterseniz parlak dokunuşlar ya da hafif koyu tonları da tercih edebilirsiniz.

Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Günlük makyaj cilt tipi ve ten rengine doğru orantıda uygulandığında duru güzelliği en kısa sürede ön plana çıkarmaya yardımcı olur. 

Hazırsanız günlük makyaj nasıl yapılır daha yakından bakalım;

• Günlük makyaja cildinizi temizleyerek başlayın. Temizleyici jel yardımıyla cildinizi yıkayın. Ardından cildinizi nemlendirin.

• Cildinizi hazırladıktan sonra kusursuz bir cilt görünümü için hafif bir fondöten uygulayın. Gözaltınıza ise kapatıcı uygulayın. Bu işlemi yaparken cildinizdeki kızarıklıkları, gözaltı morluklarını ve renk eşitsizliklerini ortadan kaldırdığınızdan emin olun.

• Göz makyajı için kahve, turuncu tonlarda bir far, ince bir eyeliner kullanabilir ya da yalnızca maskara uygulayabilirsiniz. Göz makyajını yaparken kaş aralarındaki boşlukları kapatmak için kaş kalemi ile kaşlarınızı boyayın ve tarayın.

• Göz makyajının ardından hafif bir kontür ve aydınlatıcı kullanarak yüzünüzü şekillendirin. Bunların yerine şeftali ya da pembemsi bir allık da uygulayabilirsiniz.

• Son olarak dudaklarınıza ten renginize yakın bir nüde ruj uygulayın. Ancak daha iddialı ve canlı bir görünüm için koyu kahve rujları kullanabilir ya da yalnızca bir parlatıcı ile makyajınıza son verebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Göz Makyajı Teknikleri Nelerdir?
Bronzer Nasıl Sürülür? Aydınlatıcı Allık Nasıl Kullanılır?
Gelin Makyajı Nasıl Olmalı? Gelin Makyajı Önerileri…
Evde Allık ve Makyaj Bazı Nasıl Yapılır? Evde Makyaj Bazı ve Allık Yapımı…
Günlük Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?
Profesyonel Makyaj Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"