Günlük Kiralık Ev Düzenlemesinde Detaylar Belli Oldu: Ruhsat, Komşu Onayı, Kimlik Verme

Günlük kiralık evler için yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Buna göre yeni yasayla, ruhsat, komşu onayı, kalanların kimliklerini emniyete bildirme gibi zorunluluklar var. Kurallara uymadan günlük ev kiralayanlara ise 1 milyon liraya yakın ceza kesilecek.

Yeni yasayla birlikte, evlerini günlük kiralamak isteyenler Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan "Turizm konutu" ruhsatı alacak ve bu ruhsatı dışarıdan görünecek şekilde konutun kapısına asacak.

Bu ruhsata sahip olmayanlar ise evini günlük kiraya veremeyecek.

Komşuların hepsinden muvafakatname alınması da zorunlu kılınırken, bir apartman sakinin bile itirazı halinde günlük kiralama yapılamayacak.

Ayrıca günlük kiralık evlerde; bir otel odasında bulunması zorunlu malzemelerin (Saç kurutma makinesi, nevresim, havlu) sağlanması da istenecek.

Günlük kiralık evlerde, otellerde de olduğu gibi kiralama yapacak kişinin kimlik bilgileri alınacak Emniyet'le paylaşılacak.

Sabah'ın aktardığına göre, bu işlemlerin kolay ve hızlıca yapılabilmesi için e-Devlet'te bir arayüz açılacak, bilgi paylaşımı yapmayan ev sahipleri de cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Kurallara uymadan günlük kiralık ev işleten kişilere ise 1 milyon liraya yakın ceza uygulanması planlanıyor.

İstanbul’da Film Gibi Cinayet: Günlük Kiralık Dairede Damarına Sıvı Enjekte Edilerek Öldürüldü

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
04.10.2023

Bı evde bin kişi yaşayan Suriyelilerin bundan haberi var mı?

04.10.2023

Yasa onları içine almıyor

04.10.2023

Siz bu kiracılık üstüne ev sahibini koruyacak, kiracıyı koruyacak kanun yasa falan çıkarmayın, çıkarsanızda uygulamayın, siz sadece gelene gidene ceza yazın, ona bi milyon ceza, buna bi milyon ceza bu sistem çok iyi tıkına tıkına yersiniz o yazdığınız cezaları, öte yandan ev sahibi kiracıyı, kiracı ev sahibini öldürmeye devam

Pasif Kullanıcı
04.10.2023

2 günde sistemin açığını bulurlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ