Taytlar 2-3 giyimde bir, kotlar mümkün olduğunca nadir yıkanmalıdır.
Kotların sık sık yıkanması, boyayı akıtır ve kot kumaşının şeklini kaybetmesine neden olur. Ayrıca, yüksek sıcaklıklar en sevdiğiniz kotların satın aldığınız günden daha farklı görünmesine sebep olacak şekilde büzülmesine sebep olur.
“Kotunu kurtarmak istiyor musun? Bunları asla çamaşır makinesine koymayın. ”Levi's CEO'su Chip Bergh’ın tavsiyesinde bu yönde. Bergh, 10 yıldan fazla bir süredir kotunu makinede yıkamadığını itiraf etti.
Elbette, abartmamalısın. Ancak kot pantolonların kovboylar ve işçiler için yaratıldığını ve bu adamları kirliliğin çok fazla rahatsız etmediğini unutmayın. Bu adamları örnek olarak alın, rahatlayın ve kotlarınızı soğuk suda aşırı derecede kirlendiklerinde temizleyin ve içini dışa çıkarmayı unutmayın.
Taytta işler tamamen farklı. Tüm dar kıyafetlerin sorunu, terin emilmesi ve hoş olmayan kokuların ortaya çıkmasına neden olan bakteri üremesi için uygun bir ortam yaratmasıdır. Günlük yaşamda tayt giyiyorsanız 2-3 giyim sonrası bunları yıkayabilirsiniz, ancak aktif spor için kullanıyorsanız, her egzersiz seansından sonra yıkayın.
Siz hangi kadınlara soruyorsunuz bu soruları, iki haftada bir sutyen mi yıkanır, öyk...İstediği kadar bozulsun valla bir iç çamaşırını bir kere giydim ise yıkamadan asla ikinciye giymem. Ayrıca sutyen yıkama aparatı diye bir şey var, kısa yıkama, hassas yıkama diye bir teknoloji var, bihaber gibi pisliğe mazeret arıyorsunuz valla. Neymiş kotu 10 yıldır yıkamıyormuş bozulcak diye, midem kalktı yeminle.
Sadece kot pantolonun çok sık yıkanmaması gerektiğine katılıyorum. Geri kalanları fasa fiso. Banyo havluları 2 hafta beklerse leş gibi olur bokumuzda mı boğulalım yani eşyaların şekli şemali bozulmasın diye
Biri, kot pantolonun kirliliği üzerine araştırma yapmak için çalışma yapmıştı diye hatırlıyorum. Bir kot pantolonu yıkamadan üç gün giymek ile iki sene giymek arasında kirlilik açısından fark yok diye sonuç çıkmıştı.