Günlük Hayatınızda Bu Tehlikeli Davranışları Sergiliyorsanız Narsist Bir Kişiliğe Sahip Olabilirsiniz

1. Gerçekleri çarpıtarak anlatırlar:

Narsist birisi, yaşadığı olayları kendisine göre uyarlayarak size anlatır ya da en baştan yeni hikayeler uydururlar. Bununla birlikte, kendinizden şüphe etmenize sebep olmalarına rağmen yaptıklarını yanlış bulmadıkları için sizden asla özür dilemezler.

2. Arkadaşlarını ve ailelerini ikinci plana koyarlar:

Narsist kişiliğe sahip olan biri, kimseyle gerçek bir bağ kuramadığı için kimseden çekincesi olmaz. Genellikle altta yatan sorunları çözmekten veya gerçek bir ilişki yaşamaktansa sadece övülmek ve sempati kazanmak isterler. Bunun için de ailelerinin ya da arkadaşlarının kötü etkilenmesi fark etmeksizin hareket ederler.

3. Kalabalık ortamlarda farklı, yalnızken farklı davranırlar:

Daha önce hiç birisi hakkında başkalarının fark edemediği ancak sizin dikkatinizi çeken gariplikler sezdiniz mi? Bu konunun, narsistlerin kendi imajlarını korumakla fazla ilgili olmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Örneğin, bir ortamda öne çıkmaya başlayan farklı birini gördüklerinde sizin dikkatinizi çekmek için söylediğiniz her şeyi onaylayarak aslında olmadıkları kişi gibi davranabilirler.

4. Kontrolü her zaman ellerinde tutmaya çalışırlar:

Sadece kendi davranışlarını değil, etrafındakileri de kontrol etmeden yapamazlar. Başka insanların hayatlarına yön verme vasfı ya da söz sahibi olmamalarına rağmen bir konu hakkında yorum yapmaktan kendilerini alıkoyamazlar.

5. Duygusal olarak mesafelidirler ve başkalarına sempati duymazlar:

Hiçbir şeyi gri göremezler, onlar için her şey siyah ya da beyazdır. Böylece, takındıkları tavırdan dolayı kendinizi sorgulamaya ve narsist biri için gerçekten önemli olup olmadığınızı düşünmeye başlarsınız.

6. Özellikle başkasının ihtiyaçlarını destekleme söz konusu olduğunda bencil davranırlar:

İhtiyaç duyduğunuz bir anda destek için narsist birine nadiren güvenebilirsiniz. Ayrıca, mücadeleleriniz onların gerçekliklerinin bir ürünü olmadığı için neye ihtiyacınız olduğunu bilmezler ve sizi anlayamazlar.

7. Üstünlük kompleksine sahiptirler:

Bu yüzden sizden asla özür dilemezler ve genellikle istediklerini elde etmek için sizi manipüle ederler.

8. Hem iyi hem de kötü şekilde insanların duygularıyla oynarlar:

Narsist insanlar, kendi aileleri de dahil olmak üzere kimseyle gerçek bir ilişki kuramaz. Bu yüzden çevrelerindeki herkesi kontrol etmek için onların duygularıyla oynarlar. Bu nedenle; narsist ebeveynlerin çocukları övgü alabilmek için kendileri olmaktan çıkarlar ve hiçbir zaman yeterince iyi olmadıklarını düşünürler. Bir narsist için asla yeterince iyi olamazsınız.

9. Kolayca etkilenirler:

Bir narsistle konuştuğunuzda her zaman bir başkasının sözlerinin ve eylemlerinin kurbanı olduklarını görürsünüz. Ayrıca büyük bir çoğunluğu, nadiren saldırgan biri olduğunu düşünür.

10. Kendinizden şüphe etmenize sebep olurlar:

Narsist birisine kendiniz hakkında bir şey anlattığınız zaman size olumsuz cevap verirler ya da yaşanan şeylerin farklı olduğuna inandırmaya çalışırlar. Bu sözler, kendi algınızdan şüphe etmenize neden olur ve bu da narsist kişinin kendisinden ziyade sizi suçlamasına yol açar. Çoğu zaman da yapılanın farkında olmadığınız için kendinizden şüphe edersiniz.

11. Gösterdiğiniz kanıtlar bir narsist için hiçbir şey ifade etmez:

Bu konuda yapılan ya da söylenen her yanlışın listesini de tutsanız bir narsist için önemi yoktur. Narsist kişiler mantıktan ziyade duygu temelli hareket ederler. Bu konuda, mantıklı olmayan biriyle mantıklı bir konuşma yapamayacağınızı unutmayın.

12. Onlardan uzaklaştığınızda hikayenin kötü kahramanı olduğunuzu söylerler:

Kontrol edemedikleri kişileri bu şekilde cezalandırırlar ancak etraflarındaki insanlar da eninde sonunda manipülatif davranışları görürler. Bir narsistin etrafındaki herkesi yanında tutması sonsuza kadar devam edemez.

13. Asla iyi bir dinleyici olamazlar:

Narsist insanlar, onlarla her şeyi konuşabileceğinizi söylerler ancak gerçekten bunu kastetmezler. Yaptığınız sohbeti bitirdikten sonra söylediğiniz her şeyin bir kulaktan girip bir kulaktan nasıl çıktığını kolayca anlarsınız.

14. İkiyüzlülerdir:

Örneğin; gün içinde sizin onu aramadığınızı söylerler ancak aslında onlar da sizi aramazlar ve bunu yaptığınız için de sizi suçlarlar.

15. Eleştiriye açık değillerdir:

Bir narsist için eleştirilere açık olmama sebebi genellikle değerlerinin azalmasıdır ve bu yüzden size öfkeyle karşılık verebilirler. Yeterince özel olmadıklarına veya yeterince sevilmediklerine yönelik olan düşünceler bilinçaltlarında yatar ve yapılan eleştiriler bu düşüncelerin harekete geçmesini tetikler. Kendileri kabul etmedikçe söylediklerinizle veya yaptıklarınızla onları sevdiğinize inandıramazsınız.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

'Sadece Kendim ve Ben' Mottosuyla İlerleyerek Yalnızlığın Değerini Anlamamızı Sağlayan 16 Kişi
Gerçekleri Ortaya Döküyoruz! Sosyal Medya Hesabınızda Paylaştığınız Fotoğrafların Altında Yatan Anlamları Biliyor musunuz?
Aşkın Gözü Kör Değil! Sevgiliniz İçin Yapmamanız Gereken 13 Davranış

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.12.2020

böyle bir göt vardı hayatım da bende onu çöp poşeti gibi koydum kapıya

30.12.2020

ben dee.

30.12.2020

4 tane tek var narsist sayılmam değil mi

30.12.2020

böyle bir ilişkide 3 yıl bulundum..Narsist bir insanla olunca bi süre sonra kendini yetersiz eksik ve değersiz hissetmeye başlıyorsun.. Çok zordu çok .kapı dışarı ettim. ve buna rağmen halen ara ara karşıma çıkıyor.. Yokluğunda bile faydası değil zararı var.

TÜM YORUMLARI OKU (8)