Günlük Hayatın Stresine Karşı Sinir Sisteminizi Destekleyecek 9 Farklı Besin/Çay Önerisi

Yoğun ve yorucu günlerde bedeniniz kadar sinir sisteminiz de yıpranabilir. Hangimizin yıpranmıyor ki? Sinir sisteminiz; duygularınızı, hareketlerinizi ve düşünsel faaliyetlerinizi düzenler ve bunların birlikte yürütülmesini sağlar. Bu nedenle sinir sisteminizin sağlıklı olması gerekir. Aksi halde kramp, çarpıntı, kaygı, depresyon hatta felç gibi hastalıklar ile tanışabilirsiniz. İşte sinir sistemini güçlendirecek besin ve çaylar...

1. Fesleğen çayı

Mutfakların vazgeçilmez misafiri olan bu güzel kokulu bitki, sinir sisteminizi kuvvetlendirir. Ayrıca sinirsel mide sorunlarınıza çare olur. Bu çayın ana öğünlerden sonra içilmesi önerilir.

2. Papatya çayı

Falıyla ünlü papatyanın pek çok faydası bulunur. Papatya çayı sinir sistemini yatıştırıcı etkiye sahip. Ayrıca rahatlatıcı özelliği ile gerginliği giderir. Ağrı kesici özelliği de bulunan bu çayı günde üç fincan içilebilirsiniz.

3. Yaban gülü

Adı her ne kadar yaban gülü olsa da sinirsel mide ağrılarınıza ve sinir sisteminize dost bir bitki. Çayını yaparak günde iki fincana kadar tüketilebilirsiniz.

4. Nane

Sinir sistemini onarma özelliği bulunan bu şifalı bitkinin hafızaya ve baş ağrılarına da iyi geldiği bilinir. Nane sahip olduğu koku ile sinir sistemini uyarır. Kaygı bozukluğu ile savaşmaya da yardımcı olur. Bu güzel kokulu bitkiyi, salatalarda kullanılabileceğiniz gibi çay yaparak da tüketilebilirsiniz.

5. Nar

Narın sinir sistemine iyi gelen mucizevi bir meyve olduğunu biliyor muydunuz? Narın suyu stresi azaltır ve hücrelerin onarımını da hızlandırır. İçerisindeki çekirdek yağı ise sinir hücrelerinin işlevini düzenlemek için birebir.

6. Yeşil çay

Genellikle diyet listelerinde karşımıza çıkan yeşil çayın içerisindeki aminoasitler iyi bir sakinleştirici görevi görür. Stresi azaltır ve sinir sistemini korur. Bu harika bitkiyi aktar ve marketlerde rahatlıkla bulmak mümkün.

7. Elma

Elma, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde düzenli tüketilmesi durumunda sinir sisteminizin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Uyku sorunu olanlar için doğal bir ilaç görevi görür. Bununla birlikte tansiyon ve kan şekerini de düzenleyerek sinir hasarlarını engelleyen mucizevi bir meyve olarak bilinir.

8. Kedi otu

Kedi otu; spazm, çarpıntı, kaygı, sinir ve uykusuzluk gibi pek çok sinir sistemi rahatsızlığının düşmanı! Çayı yapılarak tüketilebilen kedi otu sinir sisteminizin düzenli çalışmasına katkı sağlar.

9. Sarı kantoron

Düzenli olarak (4-6 ay gibi bir süre) kullanılması durumunda sinir sistemi üzerindeki olumlu etkilerini gösterir. Depresyon tedavisinde önemli etkiye sahip olan bu bitkinin günde iki defa çay formunda tüketilmesi önerilir.

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!