Günlük Hayatın İçinden Bu Paylaşım Aslında Ne Kadar Yozlaştığımızı Yüzümüze Tokat Gibi Çarpacak!

Hayatın içindeki küçük detaylar yaşadığımız toplumun gerçekleriyle yüzleşmemizi sağlarken, bir taraftan da içinde bulunduğumuz koşulların acımasızlığını gözler önüne seriyor. Twitter'dan Erdem Sezer de karşılaştığı olayları, insanların tepkilerini ve toplumun geldiği noktayı yaptığı paylaşımla adeta yüzümüze tokat gibi çarptı.

1.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Popüler İçerikler

MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Büyük İddia: Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı
YORUMLAR
15.02.2019

Katılmakla beraber ilave etmek istediğim bir husus var.Kurallara uymak,hakka razı olmak için illaki bir ahiret inancına sahip olunması gerekmiyor.Olursa tabiki durumu pekiştirecektir.Ama öte yanda ateist Japonya’yı görüyoruz.Mesela Avrupa’dan bir örnek Almanya.Bizim sorunumuz bir dayatma olmaksızın,itelenmeden bazı şeyleri yapamıyor oluşumuz.İlla birilerinin buyurması,işaret etmesi,yönlendirmesi gerekiyor.

15.02.2019

nietzscheden güzel bir özetleme : "Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!"

15.02.2019

Ne güzel başlık, ne kadar yozlaştığımız tokat gibi yüzümüze çarpacakmış;ama bunun sebeplerini sorgulamaya geldiğinde bilmekten görmekten kaçarız. Çünkü iki yüzlülüğü bir kenara bırakıp çelişkisiz düşünürsen sistemi sorgulamaya başlarsın ahlakınla bencilliklerinle yüzleşmek zorunda kalırsın.Günlük hayatta işte okulda dışarıda ve haberlerde bu tür olaylarla kaç kez karşılaşıyoruz.Bir insanı vicdan ve ahlak sahibi yapan nedir?Eğitim sistemimi inanç mı ekonomik durumu mu?Azımsanamayacak derecede içerikteki gibi insanlarla yüzleşiyorsan her gün iğrenç haberlere tanık oluyorsan var olanı sorgulaman gerek.Aslında millet olarak aynıyız çünkü kendimize benzeyeni onaylıyoruz,küçük çıkarlar peşinde koşar kendimizden güçsüzü ezmeye fırsat kollar milyonluk adamla aynı telefonu kullanıp kendimizi eşit sanır o adamı seçmek için yetki veririz.İnsanların yozlaşmasına sebep olan etkenlere müdahale edilmedikçe bir şey değişmeyecek. Zaten çıkarlara ters, biz den büyük millet yok.

TÜM YORUMLARI OKU (22)