Günlük 50 Ton Üretim Yetmedi: Antep Baklavasında Siparişler Geri Çevriliyor

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla, hem Türkiye'de hem de yurt dışında üne sahip Antep baklavasında ustalar siparişlere yetişemiyor. Günde 50 ton baklava üretiminin yapıldığı Gaziantep'te, ustalar iki gündür sipariş kabul etmediklerini söyledi.

Bayram yoğunluğuna karşı personel iki katına, mesai 24 saate çıktı

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla, misafirlerine baklava ikram etmek isteyenler Gaziantep'teki baklava üretim tesislerinde yoğunluk oluşmasına neden oldu.

Personel sayısını iki katına çıkaran şirketler, 24 saat çalışma esasına geçti ancak buna rağmen siparişlere zor yetişiliyor.

Türkiye dışında Orta Doğu başta olmak üzere dünya genelinde ilgi var

Avrupa Birliği tarafından tescillenen ilk Türk ürünü olan Antep Baklavası, yalnızca yurt içinde değil tüm dünyada ilgi görüyor. Özellikle Orta Doğu ülkeleri, Antep baklavasına ilgi gösteren ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İki gündür yeni sipariş almıyorlar

Taleplere karşılık veremeyen ustalar, Ramazan Bayramı için alınan siparişleri yetiştirmek amacıyla iki günden bu yana yeni sipariş kabul etmiyor.

Gaziantepli baklavacı Levent Aktaş, yoğun talebi şu sözlerle ifade etti:

''Şu anda mesai saati diye bir kavramımız yok. 24 saat çalışıyoruz. Ekstra eleman alımı yaptık. Daha önce baklavacılık yapmış arkadaşlarımızı bayram nedeniyle bünyemize kattık. Bu şekilde talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Şu an sadece biz değil, tüm imalathaneler yoğun şekilde çalışıyor. Şu ara Gaziantep'te günlük 50 tona yakın baklava üretimi yapılıyordur. Yapılan baklavaları da kargo vasıtasıyla Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz.

Normalde de zaten Gaziantep'te 15-20 ton arasında baklava üretimimiz gerçekleşiyor.''

'Dünyanın her yerine gönderebiliyoruz'

Gaziantep'in ünlü baklavacılarından Burhan Çağdaş ise, baklavaya dönük artan ilginin arttığını şu sözlerle açıkladı:

''Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'nin sayılı illerine, ardından da 81 iline paket göndermeye başladık ama şimdilerde ünümüz sınırları aştı ve dünyanın dört bir yanına baklava gönderebiliyoruz. Bu konuda da başı Orta Doğu coğrafyası çekiyor.''

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
01.06.2019

Kendi insanımız yiyemiyor ama malum baklavanın kilosu 100 tl üzerinde

01.06.2019

Hayır 30- 40 lira ve evde yapması çok basit.

01.06.2019

Urun kaliteli olunca ihrac da edilebiliyor. Birilerinin soyledigi gibi biz yalnizca ara eleman ulkesi degiliz! Bu ulkede yasayan insanlar da pekala pek cok seyi kaliteli yapabiliyorlar.

01.06.2019

Ama harbiden çok ayrı bir güzelliği var şunun :D

TÜM YORUMLARI OKU (26)