Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi İyileşen Kovid-19 Hastalarında Virüsün Yeniden Aktive Olabileceğini Belirtti

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre yeni tip koronavirüs tedavi edildikten sonra yeniden aktive olabiliyor.

Güney Kore'de geçtiğimiz pazartesi günü açıklama yapan Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)'ye göre...

51 hasta tedavi edilmiş olmasına rağmen testleri yeniden pozitif çıktı. CDC genel müdürü olan Jeong Eun-kyeong ise karantindan yeni çıkan bu kişilerin sonrasında tekrar virüs kapmadığını fakat virüsün 'reaktivasyon' geçirdiğini belirtti.

Jeong, "Bu reaktivasyon durumu hakkında çeşitli araştırmalar yürütmeye devam ediyoruz." diye de ekledi.

'24 saat içerisinde yapılan her iki testin de negatif çıkması halinde vaka iyileşmiş olarak kabul edilir fakat koronavirüs olan vakaların testlerinin bir gün pozitif ve ertesi gün negatif çıktığını çok fazla gördük. İşte bundan dolayı da belirtmiş olduğumuz bu vakalar hakkında epidemiyolojik bir soruşturma gerçekleştiriyoruz.'

Güney Kore, Koronavirüs salgınını ilk deneyimleyen ülkelerden bir tanesi...

Fakat ülke, 29 Şubat'ta 1189 vakaya ulaştığından bu yana sadece 200 ölüm gerçekleşti. Dünyanın en geniş kapsamlı test programlarından birini gerçekleştiren ve enfeksiyonları izlemeye yönelik teknoloji odaklı bir yaklaşımla hareket eden ülkede, tecrite veya iş yerlerinin kapatılmasına gereksinim duyulmadan salgın atlatılıyor.

Virüsün Aralık ayında ilk çıktığı yer olan Çin'de de iyileşen hastaların yeniden enfekte olma olasılığından endişe ediliyor.

Bunun en büyük nedeni ise tedavisi tamamlanan hastaların testlerinin pozitif çıkması ve hatta bazılarının vefat etmesi. Bazıları sorunun test sonuçlarındaki tutarsızlıklarlardan kaynaklanabileceği ihtimali üzerinde duruyor olsa da, bunun neden olduğunu konusu hakkında az da olsa çıkarımlar mevcut.

Çarşamba günü Johns Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg News tarafından açıklanan verilere göre ise Güney Kore'de 6.776'sı hastaneden çıkış yapmış olmak üzere 10.384 virüs vakası var.

Dünyanın dört bir köşesindeki epidemiyologlar, Kovid-19'a neden olan bu virüs hakkında daha fazla bilgi edinmek için adeta bir yarışta.

Bu patojenin dünya çapıdaki hızlı yayılımı bilim insanlarının atipik/ asemptomatik vakaları incelemesine olanak sağladı. Güney Kore, salgının kontrol altına alınma belirtileri gösterdiği Çin'de özellikle endişe verici olan bu vakaları takip etmenin önemini vurguladı.

Peki 'asemptomatik vaka ne?' diyenler için: 👇

Koronavirüsün Hiçbir Belirtisini Göstermeyen ‘Asemptomatik’ Vakaların Ne Kadar Önemli Olduğunu Anlatıyoruz!

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Şoray Uzun Yolda'nın Bitmesine Neden Olan Yasak Aşk Skandalı
YORUMLAR
10.04.2020

devam filmleri pek tutmuyor virüs kardeş; gelme

10.04.2020

elinizde ki kozu saklayın anacım.

11.04.2020

Testin yanlış sonuç verme ihtimali, tam iyileşmeden hastayı yanlış negatifle eve gönderme ihtimali de var yalnız. Sonuçta akyuvarlar virüsü bir kez tanıyor, nasıl yok edeceğini buluyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ