Güney Kore Hakkında Çoğumuzun Aşina Bile Olmadığı 15 İlginç Gerçek

Güney Kore sizce de bambaşka bir gezegen gibi değil mi?

1. Koreli kadınlar dizlerinin üzerinde battaniye ile otururlar.

Birçok Koreli kadın içerisi ya da dışarısı sıcak olsa bile battaniye ile oturur. K-Pop ünlüleri, televizyon programı konukları da dahil olmak üzere kadınların hepsi restoranlarda ve topluma açık yerlerde otururken battaniye tercih ederler. Mini etek giydikleri zaman özellikle özel bölgeleri görülmesin diye bunu yaparlar. Battaniye bu nedenle bir bakıma iffetin sembolüdür.

2. Kadınlar gülerken ağızlarını kapatırlar.

Eskiden kızlara gülmenin kadınsı olmadığı öğretilmişti. Dolayısıyla gülmelerini sağlayan bir şeyler olduğunda başka yere bakarlardı veya gülümsemelerini saklarlardı. Eğer bir kadının ağzını kapattığını görürseniz, o kadının esnediğini değil büyük olasılıkla güldüğünü düşünebilirsiniz.

3. Kadın vücudundaki V ve S hatları oldukça değerlidir.

V hattı, sivri çeneyi gösterir. Daha zarif durduğu için kadınlarda da erkeklerde de daha iyi olduğu düşünülür. S hattı ise kadın vücudunun çizgileridir. Eğer Koreli bir erkek güzel bir V ve S hattınız olduğunu söylerse, çene yapınızdan ve vücudunuzdan hoşlandığı anlamına gelir.

4. Bütün sürücüler alkol testi yaptırmak zorundadır.

Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamları Koreli polisler yolun bir tarafını kapatarak, taksi şoförleri hariç bütün sürücüleri kontrol ederler. Polis araçlarını görünce kenara çekip, camı açarak alkol testini yaptırmak zorundasınız. 

Cezalar kanınızda çıkan alkol oranına göre değişir. 0.05-0.10 sınırında olanlar için 1.400-2.800 dolar arası bir ceza verilir.

5. Hastanelerde çok iyi yemekler var!

6. Akademik yıl Mart ayında başlar ve öğrenciler ders almak için adeta mücadele ederler!

Dersler başlamadan önce öğrencilerin fakültede özel bir eğitim almaları gerekiyor. 2 gün ve 1 gece içerisinde ilk yılı olan öğrencilerin okulun tarihini öğrenmesi ve birbirlerini tanımaları gerekiyor. Bunu öğretenler de yaşça büyük öğrenciler oluyor ve gençlere nasıl eğleneceklerini, ertesi sabah nasıl ders çalışabileceklerini öğretiyorlar. 

Koreliler istedikleri dersleri seçebiliyorlar ve kendi programlarını yapabiliyorlar. Derslerdeki kontenjan sınırlı olduğu için birçok öğrenci ders alma konusunda birbiriyle yarış içerisinde denebilir. Fakat popüler dersler neredeyse birkaç dakika içerisinde kontenjanını dolduruyor.

8. Tutumlu turistler bile saunanın keyfini çıkarabilir.

Kore hamamları ve saunalarına jjimjilbang deniyor. 7/24 açıklar ve yalnızca 7 dolar karşılığında kullanabiliyorsunuz. Turistler de tam da bu nedenle Güney Kore'ye geldikleri zaman saunaların tadını çıkarıyorlar. Girişte bir baş havlusu veriliyor. İçeride ise çocuklar için oyun odaları ve kanepeler bulunuyor.

9. Koreliler ilişkideyken karşı cinsten birileriyle konuşmazlar.

Güney Kore'de birçok insan kadınların ve erkeklerin arkadaş olabileceğine inanmaz. Bu nedenle bir kadınla bir erkek ilişkiye başladığında, karşı cinsten arkadaşlarını görmezler.

10. 11 Kasım tarihinde aşk gününü kutlarlar!

Pepero Day olarak adlandırılan bu günde sevgililer birbirlerine tatlı galetalar verirler ve oyun oynarlar. Galetanın farklı uçlarından başlayarak ısırırlar. Kimin daha az kısmı kalırsa o kazanır. Hediyeler yalnızca sevilen kişilere değil, arkadaş ve akrabalara da verilebilir.

11. Koreli erkekler kendileri kadar zayıf olmayan kadınlarla beraber olmazlar.

Güney Kore'de bir kadının bir erkekten uzun veya kilolu olduğu bir çift göremezsiniz. Partner seçme konusunda bu oldukça katı bir kuraldır. Bir erkeğin karşısındaki kadın ne kadar iyi olursa olsun, kendisi kadar zayıf değilse beraber olmaz. Kadınlar da kendilerinden kısa erkeklerle beraber olmazlar. Ayrıca yaş ve kan grubu da önemli kriterlerdir.

12. Koreliler ellerini sıcak tutmayı severler.

Eğer Koreli bir kuaföre, güzellik salonuna veya başka bir yere giderseniz büyük olasılıkla size elleri ısıtacak bir su torbası verirler. Hatta bunu bulunduğunuz binada harika bir ısıtma sistemi olsa bile yaparlar.

13. Okullarda ebeveyn devriyesi bulunuyor.

Okullarda her gün 2 tane ebeveyn devriye geziyor adeta. Okulun eğitim sürecini kontrol ederek her şeyin yolunda gidip gitmediğine bakıyorlar. Ayrıca ebeveynler çocuklarının neyle beslendiğini görmek için yemeklerin tadına bakıyorlar. Babalar ve anneler okulda devriye gezerken üniforma giyiyorlar ve yapmaları gereken her şey bir programa dayanıyor. Ayrıca molalarda dinlenebilecekleri özel odalar bulunuyor.

14. Koreli ebeveynler çocuklarını her zaman takip ederler.

Koreli ailelerde genellikle babalar çalışır, anneler çocuklarını büyütürler. Bu sürece o kadar fazla adapte olurlar ki kendi hayatlarını ve karakterlerini kaybetmeye başlarlar. Bir çocuk ne yaparsa yapsın anne her şeyde aktif rol almak zorundadır. Koreliler, annelerin çocuklarına kayıtsız kalmamaları gerektiğini düşünürler.

Kore'de uzun süredir yaşayan bir anne, 'Kızım eskiden tek başına dağa bile giderken, şimdi her yere beraber gitmek zorundayız.' diyerek durumu özetledi aslında.

15. Uyumak için sessizliğe ve karanlığa ihtiyaç duymazlar.

Koreli çocukların mükemmel bir şekilde sessiz ve karanlık odaları yoktur. Sinir sistemlerini daha güçlü hale getirmek için çocuklarının aydınlık ve gürültülü odalarda uyuyabilmeleri sağlanır. Yetişkin olduklarında böylece otobüslerde ve trenlerde uyuyabilir hale gelirler ve kısacık zamanlarda bile enerjilerini toplayabilirler.

Popüler İçerikler

Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR
24.03.2020

Amma dert edinmişler kadınları ya gülmek bile suç. Bi salın be! Güney Kore ve Japonya'nın modern toplum yapıları ilgi çekici olsa bile kültürel yapıları hiç oldukça cinsiyetçi geliyor. Türkiye'den aşağı kalır yanları yok.

25.03.2020

Aşırı genelleyen ve saçma bilgiler. Bunun yayınlanmasına nasıl izin vermişler?

15.11.2020

Kendi siteleri.

25.03.2020

Bilgilerin çoğu yanlış.Muhtemelen canınız sıkıldığı için kulaktan dolma bilgilerle yazı yazayım demişsiniz.

TÜM YORUMLARI OKU (13)