Güney Kore’de Yerlerde Neden Trafik Işıkları Var? Öğrendiğinizde ''Yok Artık'' Diyeceksiniz!

Telefon bağımlılığının sadece ülkemizde bu denli olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsanız. Güney Kore'de telefon bağımlılığı o kadar fazla ki hükümet trafikte insanlardaki bu bağımlılığın ölümcül kazalara neden olmaması için bir takım ilginç yöntemler bulmuş. İşte bu içeriğimiz, internette de sıkça araştırılan ''Kore'de yerdeki ışıklar ne anlama geliyor?'' sorusuna da yanıt olacak.

Güney Kore teknolojinin hayatın her alanında en etkili şekilde kullanıldığı ülkelerden biri. Ancak bu durum beraberinde getirdiği telefon bağımlılığı sorunuyla dikkat çekiyor.

Hükümet bu bağımlılığın trafikte yaratabileceği tehlikeleri minimize etmek amacıyla alışılmadık bir önlem aldı: Yerdeki trafik ışıkları! Peki bu ilginç uygulamanın arkasındaki sebep nedir?

Dünya genelinde giderek yaygınlaşan telefon bağımlılığı özellikle Güney Kore’de ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. İnsanlar sokaklarda yürürken bile telefonlarına dalıp çevrelerinden kopuyor.

Bu durum dikkatsizlik nedeniyle kazaların artmasına yol açabiliyor. Bunun farkında olan Güney Koreli yetkililer hem yayaların hem de sürücülerin güvenliğini artırmak için yaratıcı bir çözüm geliştirmiş.

Güney Kore’nin bazı şehirlerinde trafik ışıkları sadece yolda değil, aynı zamanda yerde de yer alıyor. Bu yenilikçi uygulama yaya geçitlerinde yerleştirilen renkli ışıklarla insanların kafalarını kaldırmadan trafik durumunu kontrol etmelerini sağlıyor.

Videoda da göreceğiniz gibi yerdeki trafik ışıkları özellikle kalabalık şehirlerde ve yoğun yaya trafiğinin olduğu bölgelerde büyük bir kolaylık sağlıyor.

Kaynak

İlk kez Güney Kore’ye gidenler bu ilginç uygulama karşısında şaşkınlık yaşayabilirler. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde de olmalı mı? Yorumlara bekliyoruz...

İlginizi Çekebilir:

Japonlar Yine Erken Davranmış: Tuvaletteki Ses Duyulmasın Diye Bakın Nasıl Çözüm Bulmuşlar
İngiltere'deki Tuvaletlerde İki Musluk Olmasının Geçmişe Dayanan Mantıklı Nedenleri
Bazı Avrupa Mahkemelerindeki Peruk Takma Geleneğinin ''Vay be'' Dedirten Nedenleri

Popüler İçerikler

Seren Serengil, Gebze'deki Barınakta Katledilen Hayvanların Sesi Oldu: ''Buna Göz Yuman Herkes Suçlu!''
Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
YORUMLAR
14.10.2024

Bu medeniyet değil abartmayın.Aynı altyapı Gebze'de de var.Malum medeniyet denilince ilk sırayı alan bir güzide ilçemiz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ