AFAD Duyurdu: 5 Bini Aşkın Yabancı Kurtarma Ekibi Türkiye'ye Geldi

AFAD, Türiye'de farklı ülkelerden gelen 5 bini aşkın arama kurtarma ekibinin bulunduğunu açıkladı. Diplomatik ilişkilerin bulunmadığı Güney Kıbrıs'ın kurtarma ekibi yollama teklifinin ise Ankara tarafından geri çevrildiği iddia edildi. Ancak ilerleyen saatlerde açıklama yapan Rum Kesimi, yardım teklifinin kabul gördüğünü öne sürdü.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardında can kaybı bugün 11.30 itibarıyla 6 bin 957'ye kadar çıkmış durumda.

AFAD şu anda yabancı arama kurtarma ekiplerinden 5 bin 309 personelin bölgelere sevk edildiğini belirtirken, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Ankara'ya ilettiği yardım teklifinin reddedildiğini açıkladı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kornelios S. Korneliou, Yunan basınına yaptığı açıklamada Türkiye'den, "Teşekkürler, ama hayır" yanıtını aldıklarını belirtti.

Daha sonra açıklama yapan Rum Kesimi Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Dimitris Dimitriou ise Ankara'nın yardım teklifini kabul ettiğini öne sürdü ⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni devlet düzeyinde tanımıyor ve diplomatik ilişki kurmuyor.

Azerbaycan, 227 Kişilik Yeni Arama Kurtarma Ekibi Yolladı
Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depreminin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı?

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR

Turkiye reddetmedi, iktidar reddetti.

08.02.2023

👍

08.02.2023

Burda Turkiye haklidir. Yunanistan ve Avrupa Kuzey Kibrisi tanimiyor. Turkiye Guney Kibrisi tanimiyor. Yardimi kabul etmek kibrista yapilan butun ihlalleri kabul ederek onlari tanimak demektir. Tum ulke seferber oldu 75 kusur ulkeden yardim geldi. Kibristan 50 kisilik ekip gelecek diye butun durus tarih bozulmamali. Onlarda bunu insanlik icin degil firsati degerlendirmej icin teklif ediyorlar zaten. Diger tum ulkelerin yardimlari kabul edildi. Buradaki durum farklidir.

08.02.2023

Cehalet sensin. Birincisi ben iktidarci degilim tam karsisinda duran bir insanim. Fakat tarih bilmeyen, akisi bilmeyen gunluk ruzgara ve duygulara gore hareket eden sensin. Guney kibristan gelecek 50 kisi tum enkazi kaldiracaksa gelsin. Ama bu oyle olmayacak. Yunanistan kabul edildi, israil kabul edildi kimseye ego falan yapilmadi yapilmamasi da lazim. Fakat burdaki durum tamamen farklidir. Burda saldiracagina ogren diye soyluyorum. Hepimizin ici yaniyor fakat bir de realite diye bir sey var.

Pasif Kullanıcı
08.02.2023

Bir açıdan yardımı kabul etmek onları kabul etmektir. Güney Kıbrıs bu ayrıntıyı kurnazca kullanmaya çalışmış.. Onların yardımı büyük bir fark yaratmayacaktır. Asker sahaya çıktı halledecekdir inşallah 🙏

TÜM YORUMLARI OKU (21)