Güneş Sistemi'nin ilk zamanlarında bir gaz devi olarak doğmuş olma ihtimali üzerinde durulan ve şimdilerin bir buz devi olan gezegenin, Jüpiter'e yakın bir geçişi esnasında çok çok uzaklara fırlatılmış olması ihtimali mevcut. Güneş'in yoğun çekim kuvveti nedeniyle de etki alanından tamamen çıkıp yıldızlar arası uzaya kadar savrulamadığı düşünülüyor. Yine de bu teorinin çok daha kuvvetli dayanaklara ihtiyacı var.
Gezegenin bir diğer özelliği de kütlesinin Dünya ile Neptün'ün kütleleri arasında olması. Galaksimizde bu tür kütlelere sahip gök cismi sayısı oldukça fazla iken, Güneş Sistemi'mizde bu tür gök cisimlerinin neden yaygın olmadığı kafalarda soru işareti durumunda.
Özetle gezegenin var olmasına yönelik kanıtlar fazlasıyla güçlü, ama elimizde hala direkt olarak yapılmış bir gözlem yok. Araştırmalar şimdiden başladı, oldukça hassas teleskoplarla gökyüzü izleniyor. Araştırma ekibinin başında olan ve Plüton'un da gezegenlikten çıkarılmasında pay sahibi olan Mike Brown'a göre gezegenin önümüzdeki 5 yıl içinde tespit edilmesi olası; fakat bu gözlem yapılana kadar bu gizemli gök cisminin Plüton'un yerine oturması mümkün değil.
Gelecek neler gösterecek, hep beraber göreceğiz.
birde kendisine sormak lazım dahil olmak istiyormu :)
Ya bırakın olm gelmek isteyen gelir yakın yörüngede takılırdı gelmek istemiyorsa kendi bilir gitsin ötede beride takılsın tek başına niye dahil ediyorsunuz hemen sisteme
Orda bir gezegen var uzakta! O gezegen bizim gezegenimizdir. Görmesek de, hiç bilmesek de, o gezegen bizim gezegenimizdir! Lal la la la laaaa la la la la laaaa la la la la laa laa la!