Güne Daha Enerjik Başlamak İçin Yapman Gereken 10 Şey

Güne modun düşük bir şekilde başladığında tüm günü daha olumsuz ve keyifsiz mi geçiriyorsun? Aslında tüm günü nasıl geçireceğin tam olarak da güne nasıl başladığınla ilgili. İşte güne daha enerjik başlayıp, kalan zamanını da daha keyifli geçirmek için sabah yapman gereken şeyleri listeledik!

1. Güne erken başla.

Her ne kadar klişe olsa da bilimsel araştırmalara göre de güne erken bir saatte başlamak gün içerisinde daha enerjik olmanı sağlıyor. Güne öğlen saatlerinde başlamaktansa 8-9 gibi başlamak ideal olabilir.

2. Gece uyumadan önce telefon, tablet gibi cihazların ekran ışıklarından uzak dur.

Kaliteli bir uyku çektikten sonra gün içerisinde daha enerjik olabilirsin. Kaliteli bir uyku için de uyumadan önce telefon, televizyon ve benzeri cihazların ekran ışıklarından uzak durmak oldukça önemli. Uyumadan önce bu cihazlar ile vakit geçirmemek gerekiyor.

3. Uyanır uyanmaz 1 bardak su iç.

7-8 saatlik bir uykudan sonra güne 1 bardak su içerek başlamak vücudunu dengeleyecek ve daha iyi hissetmeni sağlayacaktır. Oldukça kolay bir adım olan 1 bardak su ile daha enerjik bir hale gelebilirsin.

4. Alarmı erteleme.

Alarmı ertelemek güne başlamanı geciktirecek ve bununla birlikte o enerjini düşürecek. Her alarm ertelediğinde uyumayı seçerek de aslında bedenine ve zihnine farklı bir mesaj veriyorsun. Bu yüzden alarm çaldığında kalkmak güne daha zinde başlamanı sağlayacak.

5. Güneş ışığı ile uyan.

Aslında bu güneş ışığının odana girmesine izin ver demek. Karanlık perdeler ile uyur ve bu şekilde uyanırsan güneşin o enerji veren ışığından faydalanamazsın. Bu da hem zihnini hem de vücudunu yeni bir güne hazırlamanı engeller. O yüzden gündüzleri güneş ışıklarının geleceği şekilde perdeleri açık bırakmalısın.

6. Sabahları 15-20 dakika güneşe selam yogası yap.

Sabahları vücudunu esnetmek için en iyi seçeneklerden biri de yoga. 15-20 dakikalık bir akış olan güneşe selam yogasını yaparak bedenini yeni bir gün için hazırlayabilirsin.

7. Mutlu ve enerjik müzikler ile güne başla.

Sabahları uyandıktan sonra sana keyif verecek bir müzik açarak güne başlayabilirsin. Bu sayede vücudun ve beynin de bu enerjiyi ve mutluluğu alacak ve daha keyifli bir gün geçirmeni sağlayacak.

8. Sabah kahveni ihmal etme.

Kahve güne zinde ve enerjik başlamak için en kolay ve iyi tercihlerden biri. Sabah kendine keyifle içeceğin bir kahve yapıp güne bu şekilde başlayabilirsin.

9. Sabah yürüyüşü yap.

Özellikle güneş yakıcı tarafına gelmeden güne güzel bir sabah yürüyüşü ile başlayarak hem vücudunu hareket ettirebilir hem de zihnini boşaltabilirsin. Rutin olarak her sabah yürüyüş yapmak da zaman içerisinde seni daha enerjik ve zinde biri yapacak.

10. Ilık bir duş al.

Güne ılık bir duş ile başlamak vücudunu yeniden canlandıracak ve günü daha zinde bir şekilde geçirmeni sağlayacaktır. Uyandıktan sonra alacağın 5 dakikalık kısa bir duş tüm gününü güzelleştirebilir.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"