Güne Başlarken veya İş Aralarında Leziz Bir Kahveye İhtiyaç Duymamızın 10 Sebebi

Yataktan kalktığınızda eliniz direkt kahveye gidiyor olabilir ya da iş yerinde minik bir mola verdiğiniz de 'bir kahve içeyim' diyor olabilirsiniz. Kahvenin günlük rutininiz haline gelmesinin nedenlerini sizin için yazdık. Gelin hep beraber bakalım!

1. Enerjinizi yükseltir.

Sabahları ya da iş aralarında koşarak kahveye sarılmanızın bir nedeni enerjinizi yükseltmesidir. Kahvedeki kafein sayesinde kendinizi daha dinç hissedersiniz ve yaptığınız işlere odağınız tam olur. Ayrıca psikolojik olarak da sizi etkileyerek motivasyonunuzu yükseltir.

2. Zihninizdeki karmaşıklığı çözer.

Kafein daha kolay uyanmanızı sağlar ve zihninizdeki karışıklığın toparlanmasını sağlar. Odaklanma ve konsantrasyon seviyenizi yükseltir. Gün içinde, iş yerinde hata yapmanızı önleyerek gününüzün verimli geçmesini sağlar.

3. Ruh halinize iyi gelir.

Kahve, mutluluk hormonu olan dopaminin salgılanmasını sağlar. Bu da daha mutlu hissetmenizi sağladığı anlamına gelir. Sabah ya da iş yerinde ara verdiğinizde biri ile karşılıklı kahve içmek mutluluğunuzu artırır, olumsuz duygulardan arınmanıza neden olur.

4. Günlük rutinlerinizden biri olur.

Hayatın düzenli bir şekilde ilerlemesini isteyen biri için kahve içmek önemlidir. Rutinin bir parçası haline geldiği için gün içinde kahve içilmezse eksiklik hissedilir. Bu yüzden sabahları ya da iş aralarında içilen kahveler günlük bir rutinin parçası haline gelmiş olabilir.

5. Daha yaratıcı düşünmenizi sağlar.

Kahvenin zihindeki karmaşıklığı çözdüğünü ve odak seviyesini artırdığını belirtmiştir. Bir de bunların üzerine stres seviyesini azaltıp mutluluk hormonunu salgılatması sizin düşünce yapınızın daha fazla gelişmesini sağlar. Sıradan olmayan yaratıcı fikirler bir anda aklınıza gelir.

6. Gün içerisinde verimli olmanızı sağlar.

Sabah içtiğiniz kahvenin vermiş olduğu enerji ve getirdiği motivasyon sayesinde daha üretken olursunuz. Kaymış olan odak toparlanır, işinize yönelirsiniz. Verimli ve aktif bir şekilde geçen günün sonunda tatmin duygusunu yaşarsınız.

7. Fiziksel olarak performansınızı artırır.

Kafeinin vücuttaki bir diğer etkisi adrenalin üretmesidir. Fiziksel olarak performansı olumlu yönde etkileyen bu özelliği sayesinde aktif bir gün geçirirsiniz. Hem zihinsel hem de bedensel olarak dinç bir durumda olursunuz.

8. Keyifli anlar biriktirirsiniz.

Güne başlamadan önce ya da işte minik bir moladan içilen kahve sizin anlık olarak hayatın koşuşturmasında bir durak olur. Yavaşlamanızı ve ana odaklanmanızı sağlar. Böylece keyifli minik anlar geçirmiş olursunuz.

9. Sindirim sisteminizi harekete geçirir.

Sindirim sisteminin harekete geçmesi, sabah kahvesinin en önemli etkilerinden biridir. Sindiriminize yardımcı olarak güne sağlıklı bir başlangıç yaparsınız. Vücudunuz daha hafif hisseder, rahatsızlık hissini bir kenara atarsınız.

10. Bağışıklığınızı destekler.

Antioksidan içeriği ile kahve, bağışıklık sistemin güçlendirir. Böylece hastalıklara karşı daha dirençli bir duruma gelirsiniz. Sabah ve iş aralarında içilen kahveler sayesinde hastalıklardan uzak durur ve enerjiniz her zaman yüksek gezersiniz.

Eğer kahve içmeyi seviyorsanız sizi Tchibo'nun kampanyalarından haberdar etmiş olalım! 

Kaçırmak istemeyeceğiniz kampanya için buraya tıklayın!

Popüler İçerikler

Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!