Güne Başlarken Okumanız Gerekenler: Piyasalarda Neler İzlenecek?

Yurt içinde yurt dışı üretici fiyatları, yurt dışında ise Almanya üretici fiyatları ve ABD ikinci el konut satışları izlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrailli bazı radikal grupların ve güvenlik güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarının İslam aleminde haklı tepkilere neden olduğunu söyledi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO) tarafından Zonguldak ili ve Sakarya Gaz Sahasında yapılacak olan doğal gaz madenciliği yatırımına proje bazlı devlet desteği sağlanacak.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Batı tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımları hatırlatarak, söz konusu yaptırımların aşılması ve Rus ekonomisine destek amacıyla 2,5 trilyon rubleden (32,3 milyar dolar) fazla bir bütçe kullanacaklarını ifade etti.

Çin Merkez Bankası(PBOC), hane halkları ve şirketler için kredi gösterge faiz oranını değiştirmedi. PBOC, 1 yıl vadeli kredi ana faiz oranını (LPR) yüzde 3,70 ve 5 yıl vadeli kredi ana faiz oranını yüzde 4,60 seviyesinde tuttu.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini yayımlayacak.

İthal fiyatları Şubat ayında yüzde 106,1 artarak üç haneli rakamlara ulaşmıştı (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Grup Toplantısı'nda konuşacak (12.00).

TBMM Genel Kurulunda Yeni Spor Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim iç ve dış borç stok verilerini yayımlayacak (17.30).

Avrupa'da veri akışı Almanya'dan gelecek olan üretici enflasyonu rakamlarıyla başlayacak.

Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 ve geçen yıl aynı aya göre yüzde 25,9 artış gösteren üretici fiyatlarının, Mart ayı rakamları yakından izlenecek (09.00).

İtalya'nın ve Euro Bölgesinin Şubat ayına ilişkin ticaret rakamları yayımlanacak (11.00, 12.00). 

Almanya Hazinesi 30 yıllık tahvil ihalesi ile borçlanacak. Bir önceki 30 yıllık tahvil ihalesinde ortalama faiz yüzde 0,28 seviyesinde oluşmuştu (12.30). 

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

Kanada'nın Mart ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklanacak. Ülkede tüketici fiyatları Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,0 artarken, yıllık enflasyon yüzde 5,7'ye ulaşmıştı (15.30).

ABD'de Mart ayına ilişkin ikinci el konut satışları verilerinin ardından, DoE petrol ve petrol ürünleri stok rakamları ekranlara düşecek (17.00, 17.30).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Washington'daki Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde mevcut ekonomik koşullar veya para politikası hakkında konuşacak (17.30).

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Las Vegas İş ve Ekonomik Araştırma Merkezi 'Yıl Ortası Görünümü' etkinliğinde konuşacak (18.25).

ABD Hazinesi'nin çıkacağı 20 yıllık tahvil ihalesinin sonuçları da piyasalar tarafından yakından izlenecek. Bir önceki 20 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 2,651 seviyesinde gelmişti (20.00).

ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).

Amerika kıtasının son verisi en güneyden gelecek ve Arjantin'in Mart ayı ticaret rakamları açıklanacak (22.00).

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!