Günden Güne Yok Oluyor: Bursa Uludağ'dan Beslenen Gölet Yakında Sadece Toprak Olacak

Türkiye'nin gündeminde bu sene kuraklık yer alıyordu. Kış aylarının geçtiğimiz senelere nazaran yağışsız geçmesi, yaz aylarında sıcaklığın ise rekor kırması kuraklığı da beraberinde getirdi. Ülkemizin birçok fakrlı bölgesinde, sulak araziler kurumaya yüz tuttu. 

Bunlardan bir tanesi de Bursa Ovasının tarımdaki can damarı olan ve Uludağ'dan beslenen Gölbaşı göleti oldu.

Türkiye'nin akciğerlerinden biri olan Bursa'da bir göl daha kuruyor.

Kurak geçen bir yazın ardından ülkemizin dört bir yanından üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Doğasıyla meşhur olan Bursa'da şeftali, armut, siyah incir ve kiraz gibi önemli tarım ürünlerinin üretildiği tarım alanlarının sulanmasında önemli rol üstlenen Gölbaşı göleti, her geçen gün kuruyor.

Kestel ilçesinde bulunan Gölbaşı göleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1933'te tarımsal sulamaya katkı sağlaması amacıyla inşa edilmeye başlamıştı ve 1938'de hizmete alındı. Yıllardır Bursa Ovası'nı suyla buluşturan Gölbaşı göleti, şimdi ise ciddi bir riskle karşı karşıya. Aralık ayında olmamıza rağmen Gölbaşı göleti, fotoğraftaki gibi görüntülendi. Bursa'ya özgü tarım ürünlerinin sulanmasında kullanılan bu gölet hem kuraklık hem de yıllardır tabanıyla ilgili sorunun çözülmemesi nedeniyle risk altında.

Gölbaşı göletinin sulak alan özelliğini kaybetmek üzere olduğu ve tehlike çanlarının çaldığı görülüyor. Durum böyle devam ederse, Bursa Ovası'ndaki tarımsal üretim de olumsuz etkilenebilir.

İlginizi Çekebilir

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında Yeni Uygulama: Türkiye'de İlk Kez Yapılıyor
İslam Memiş’ten 2026 İçin Bomba İddia: “Altın ve Gümüşle Vedalaşacağız”
Yılların Gizemi: Manisa'da Yer Alan Spil Dağı Üzerinden Uçaklar Neden Geçmiyor?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

42 Bölüm Beklendi! Uzak Şehir'de Alya ve Cihan'ın Duşta Başlayan Sevişme Sahnesi Ortalığı Ateşe Verdi!
Tansiyon İlacının İçinden 'Farklı' Madde Çıktı! On Binlerce Tansiyon İlacı İçin Piyasadan Toplatma Kararı
Müstehcen Sahneler Dikkat Çekmişti! Asena Keskinci'nin Jasmine Dizisine İnceleme Başlatıldı
YORUMLAR
17.12.2025

Bizim daha önemli sorunlarımız var, şiir okumak

Uludağ'în ve akarlarının büyük bölümü evlerinize kadar su getiren, her markette karşınıza çıkan özel şirketlere peşkeş çekildi. Beter olsun bursa, beter olsun dur demeyen türkiye !

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ