Gündem Kendini Bilmez Kişilerce Meşgul Edilirken Geçtiğimiz Hafta Bilim Dünyasında Yaşananlar!

Ülke olarak bolca kargaşanın hüküm sürdüğü günler geçiriyoruz, ama unutmayın ki bilim dünyası her daim bizim lehimize işliyor ve her hafta birçok yeni gelişmeyle karşılıyor bizi. İşte o gelişmelerden birkaçı... 🤗

NASA Kızıl Gezegen olarak bilinen Mars'a 5. keşif robotunu gönderdi.

30 Temmuz'da uzaya fırlatılan ‘Perseverance’ isimli uzay aracının, Şubat 2021'de Mars yüzeyindeki kurumuş bir göle iniş yapması planlanıyor. En kapsamlı teknolojik sistemlere sahip keşif aracıyla, yaşam belirtilerinin varlığını diğer 4 robotun kaldığı yerden araştırmaya devam edecekler. Aynı zamanda iklim ve jeolojik özelliklerin de daha kapsamlı araştırılması öngörülmekte.

Uzman matematikçi Julyan Cartwright'ın araştırmaları sonucunda kovan inşa eden her iğnesiz arı türünün farklı bir algoritma kullandığı ortaya çıktı.

Cartwright, bu arıların hiçbir destek olmadan bu kadar düzgün yapılar inşa edebilmelerini “Her arı temel olarak bir algoritmayı izliyor. Her arı kovanın farklı bir kısmında aynı yolu izleyince ortaya desen çıkıyor.” ifadeleriyle açıklıyor. Bir arının bal mumunu altıgen olarak yerleştirmesini ve gelen bir diğer arının da bu örüntüyü kendi türlerine has şekilde devam ettirmesini simülasyon yöntemiyle gözlemlemişler.

Temas hissini insan sinirlerinden 1.000 kat daha hızlı algılayan yapay deri üretildi.

Singapur Ulusal Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yapay zeka ve nano teknoloji kullanarak bir çeşit çip geliştirmiş. Çip 'Robotics: Science and System' konferansında robotik bir elle yapılan testte, Braille alfabesiyle yazılan bir yazıyı %20 daha az güç sarf ederek ve %92'lik doğruluk payıyla okumayı başarmış.

Dev Titicaca Gölü kurbağasının, neslinin tükenmemesi için bilim insanları çalışmalar yürütmeye başladı.

5 bilim enstitüsünün bir araya geldiği projede, hem karada hem de suda yaşayabilen en büyük canlı olan bu kurbağayı dış tehditlere karşı korumak hedefleniyor. Ne yazık ki bu zavallı kurbağalar, çevre halkı tarafından afrodizyak etkili ilaç, deri çanta, koruyucu tılsım, kızartma yapmak gibi işler için avlanıyor. Bir de üzerine gölün kirletilmesi nedeniyle birer birer ölüyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 aşısının belki de hiç bir zaman bulunamayacağını söyledi.

Dünya genelinde 165 ülkenin aşı çalışmaları devam ederken DSÖ'nün sözleri biraz ürkütücü olmuş. Geçmişteki aşıların bulunma sürelerini göz önüne alarak 'Birden fazla aşı çalışması şu anda klinik testlerdeki üçüncü aşamaya geçmiş durumda. Hepimiz, enfeksiyonları önleyecek birden fazla aşıya sahip olmayı umuyoruz. Ancak sihirli bir anahtar henüz bulunmuş değil, belki de hiçbir zaman bulunmayacak.' şeklinde açıklama yaparken test sonuçlarının aylar sonra belli olmasının zamana etkisine de değinmiş.

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz. 🤗👇

Sadece Bir İç Çamaşırı Değil! Şeytanın Giysisi Olarak Bilinen Jartiyer Nasıl Fantezi Malzemesi Hâline Geldi?

👇

İnsan Sağlığıyla Oynayanlara Beklenen Yaptırım! Şeyma Subaşı Seren Serengil Gibi Birçok İsim de Cezadan Nasibini Aldı

👇

Hem 'Ayar Verici' Hem İroni Dolu Paylaşımlarıyla Lafı Tam Gediğine Oturtmuş 15 Kişi

Popüler İçerikler

Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
YORUMLAR
05.08.2020

Salak salak heriflerin saçmalıklarını dinliyeceğimize bunları öğrenelim...

05.08.2020

onedio olmasa murat övünç'ten haberim yoktu sevgili editör.

05.08.2020

murat övüç haberlerini onedio dışında hiçbir yerde görmedim. gündemi kendi elinizle meşgul ediyorsunuz.

TÜM YORUMLARI OKU (16)