Günde Yalnızca 10 Bin Adım Atarak Gerçekleştirebileceğiniz 8 Şey

Havalar  güzelleşmişken yürüyüş yapmak her zamankinden daha da güzel bir hale geldi. Günde 10.000 adım atmak birçok uzman tarafından sağlığımız için tavsiye edilen bir egzersiz. Ama her gün bunu yaparken elbette sıkılabilirsiniz. Sıkıldığınızda gerçekleştirebileceğiniz şeylere gelin bir göz atalım.

1. Tarihi yerleri keşfedebilir, ufkunuzu genişletebilirsiniz.

10.000 bin adım attığınızda yaklaşık 6 - 8 km arası mesafe kat etmiş olacaksınız. Eğer tarihi bir bölgeye yakınsanız yeni keşifler için mükemmel bir mesafe aralığı diyebiliriz. Örneğin; İstanbul gibi her tarafı tarih kokan bir bölgede oturduğunuzu varsayalım. Her yürüyüşünüzde binalar arasında saklı kalmış, unutulmuş ve kaderine terk edilmiş tarihi güzellikleri keşfedebilirsiniz.

2. Manzaranın keyfini çıkarırken eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Özellikle ülkemiz için manzara cenneti desek yeridir. Ülkemizde bulunan her bölgemiz farklı bir eşsiz manzaraya sahip. Siz de yürüyüş yaparken bu manzaraları izleyebilir, onların fotoğraflarını çekerek kendinize güzel bir fotoğraf arşivi oluşturabilirsiniz.

3. Yeni insanlarla tanışabilir ve sosyalleşebilirsiniz.

10.000 adım atmak vücudunuzu hareketlendirdiği gibi sizin sosyal yaşamınızı da hareketlendirebilir. Yürüyüşleriniz sırasında sizin gibi spor yapan birçok insana denk geleceksiniz. Denk geldiğiniz insanlarla tanışabilir onlardan spor konusunda tavsiyeler isteyebilirsiniz.

4. Evcil hayvanlarınızı gezdirebilir ve onlara yürüyüş arkadaşlığı yapabilirsiniz.

Can dostlarımızın da temiz havaya ve egzersiz yapmaya ihtiyacı var. Biz 10.000 adım atarken onlar da bize eşlik edebilir güzel bir yol arkadaşlığı yapabilirler. Aynı zamanda siz de bir sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz.

5. Yakın çevrenizi keşfedebilir, neyin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Her gün farklı rotalarda 10.000 adım atarak hatırı sayılır mesafeler kat edebilirsiniz. Bu sırada çevreniz hakkında gözlemler yaparak çevrenizi öğrenebilir ve ihtiyacınız olduğu takdir de neyin nerede bulunduğunu bildiğiniz için gelecekteki zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz.

6. Alışveriş yapabilir ihtiyaçlarınızı tamamlayabilirsiniz.

Yoğun günlük tempomuzda bazen ihtiyacımız olanları almak için alışveriş yapmaya bile vaktimiz olmayabilir. Ama 10.000 adım atarak yaptığımız basit egzersizi yaparken bir yandan alışverişe de vakit ayırabilir ihtiyaçlarımızı tamamlayabiliriz.

7. Kendimize özel müzik listeleri oluşturabilirsiniz.

Müzik dinlemek bile zaman zaman doğru ruh halimizi yansıtacak müziği bulmakla uğraşmaktan dolayı meşakkatli bir iş olabiliyor. Her gün 10.000 adım atarak bunun için yeterli zamana sahip olabilir, kendimize birçok farklı türde müzik listeleri oluşturabiliriz.

8. Yüzme gibi alternatif sporları da yapabilir daha da fitleşebilirsiniz.

Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında bulunan şehirlerimizde yaşıyorsanız her an yüzmeye hazır olmak için sırt çantanızda bikini ve şortlarınızı hazır tutmanız gerektiğini bilirsiniz. 10.000 adımınızı eğer sahil bölgesinde atmaya karar verirseniz yüzmek kesinlikle güzel bir alternatif olacaktır sizin için. Yürüyüşünüz bittiğinde veya kısa bir ara verdiğinizde denize atlayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı