Günde Sadece Tek Öğün Yediğinizde Vücudunuzda Nasıl Değişikliklerin Meydana Geleceğini Biliyor musunuz?

Tüm gün sadece tek bir öğün yemek kulağa ne kadar korkunç bir fikir gibi gelse de çok fazla insanın uyguladığı bir diyet aslında. 'OMAD' ismi verilen bu alışkanlık genellikle kilo vermek isteyen insanların tercih ettiği bir yaşam tarzı. Ancak günde tek bir öğün yemek ne kadar sağlıklı, vücuda nasıl etkileri var gelin bakalım... 👇

1. Zayıflamak isterken tam tersine kilo alabilirsiniz!

Yeterince yemek yemediğiniz zaman vücudunuz açlık haline geçer, yediğiniz tüm besinleri depolamaya başlar. Sonuç olarak da metabolizmanız bir hayli yavaşlar... Üstüne üstlük aç kaldığınızda beyniniz kortizol isimli stres hormonunu salgılamaya başlar.

2. Kan şekeriniz dengesizleşir.

sagligim.gov.tr

Vücut aç kaldığında kan şekeriniz aşırı düşebilir. Hipoglisemi denilen bu durumun sonucunda baş ağrısı, kas gerginliği gibi birçok sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz.

3. Düzgün beslenmediğinizde vitaminsiz kalabilirsiniz.

Günde tek bir öğün yemek insan vücudunun ihtiyacı olan tüm maddeleri almanızı zorlaştırır. Bunun sonucunda vitamin eksikliği çekebilir, özellikle kalsiyum düşüklüğü gibi sorunlardan dolayı saç dökülmesi yaşayabilirsiniz.

4. Sosyal hayatınızda da sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz.

Ailenizle olsun, arkadaşlarınızla olsun yemeğe çıktığınızda diyetinizden dolayı eleştirilere ve sorulara maruz kalabilirsiniz... Ayrıca aç kaldığınız için sinirlenmeye daha yatkın olursunuz.

5. Baş ağrıları çeker, sürekli öfkeli olabilirsiniz.

Hızla kilo vermek isteyen insanların yaşadığı en büyük sorunlardan birisi diyetin getirdiği baş ağrılarıdır. Bazen kan şekerinin ve tansiyonun düşmesinden dolayı, bazen sadece psikolojik olarak hissettiğiniz stresten ötürü çektiğiniz baş ağrıları da insanı sinirlenmeye yatkın hale getirir.

6. Sürekli üşüyebilirsiniz.

Günde tek bir öğün yemek, kan akışınızı yağ depolarına yönlendirir. Yani vücut acil durumlar için enerji depolamaya başlar, siz de açlığın üzerine kendinizi bitkin hissedip bir de üşümeye meyilli olursunuz.

7. Kilo vermeye çalışayım derken daha sağlıksız beslenebilirsiniz.

Tek bir öğünle diyet yapmaya çalışan insanlar aşırı yemeye daha meyilli olurlar. Ayrıca 24 saat aç kaldıktan sonra bir tabak brokoli yerine bol karbonhidratlı ve şekerli yiyeceklere çekilebilirler. Ama dikkat edin, kilo vereyim derken sağlığınızdan olmayın...

Sizin böyle bir diyet deneyiminiz var mı? Yorumlarda paylaşın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Sofralarımızın Vazgeçilmezi Olan Tavukların Son 50 Yılda Yaşadığı Değişimi Görünce Hayret Edeceksiniz!
Hedeflerinize Ulaşıp Yaratıcılığınızı Geliştirmek İçin Bir An Önce Uygulamaya Başlamanız Gereken 21 Taktik
Şekersiz Olarak Satılan Ürünlerde Kullanılan Yapay Tatlandırıcı 'Sukraloz' Nedir, Sağlığa Zararlı mıdır?

Popüler İçerikler

Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
04.05.2022

Tamamen uydurmasyon bir haber oncelikle bahsettigi beslenme aralikli oruc bu yontem japon bilim adamina nobel aldirdi 16 saatten daha fazla ac kalan vucutta yag yakimi azami hiza eristigi gibi vucuttaki toksik hucrelerinde geri donusumu baslar dahasi kan sekerindeki dengesilik dedigi sey insulun artisi surekli atistiran bunyelerde gerceklesir hic arastirilmadan cahilce hazirlanmis bir icerik. Aralikli oruc kendi vucudunuza yapabileceginiz saglam bir saglik yatirimidir.

03.05.2022

Saçma sapan bir yazı. Eğer kilo vermek istiyorsanız gıdaların kalorisi ve aç kaldıktan sonra alacağınız kalori önemlidir. Örneğin her insanın metobolizması farklıdır. Siz uykudayken sallıyorum 500-600 kalori yakarken başkası 800 kalori yakabilir. Bunun haricinde herkesin referans günlük yaktığı kalori değerleri farklıdır. Aynı olan ve en önemli olan şey ise uykudur. Uykuda her insan istisnasız daha fazla kalori yakar bu yüzden en az 7 saat uyumaya çalışın. Spor da önemli tabii spor kalori yakımını hızlandırır fakat 1.öncelik gıda kontrolü olmalı. Her vücut farklı olduğu için uygun bir program diyetisyenle hazırlanmalı brnce fakat düşük bir programla siz de kendinize uygun bir beslenme rutini(abartmadan) oluşturabilirsiniz. He bu arada Ekmeği hayatınızdan çıkarırsanız iyi olur her ne kadar zor olsa da :)

09.05.2022

Haklısınız, gündelik rutinimden dolayı hiç yemek yemeyip arada sağlıklı şeyler atıştıran ve tonla bardak kahve içen bir insanım. Düzenli olarak da (5-6 ayda bir, veya bazen 3-4 ay aralığında) kan testi yaptırırım sağlığımla ilgili düzensizlikleri görmek için. Son ikisinde de tiroid hormonum yüksek değerlerde çıktı. Doktorum ve kendi okulumda bulunan hocama da incelettirdiğimde metabolizmamın hızlı olduğunu söylediler. Yani kişi öyle üç öğün yemek yemeyip ara ara sağlıklı yese ve kaliteli ama az uyku uyusa da sağlıksız olmuyor. Bu beslenme konularında da lisede biyoloji ve Tübitak &Teknofest projem için araştırmıştım. Keşke kaynak verseler. (Kahvenin fazlasının zarar olduğunu ben de biliyorum, maksat örnek vermek.)

03.05.2022

Yazıya yazan iki eliyle totosunun yanaklarını iyice açsın da biz de yazının kaynağı görelim

TÜM YORUMLARI OKU (4)