Günde 7 Saatten Daha Az Uyuyanlar Tehlikede mi?

Sağlıklı bir yaşam için belki de ilk kural uyulan uykunun kalitesiyle alakalı. Eğer yeterince uyuyorsanız beyin fonksiyonlarınız da daha iyi çalışıyor, böylelikle günlük hayat içinde enerjik olabiliyorsunuz. Peki 7 saatten daha az uyumak gerçekten ne kadar tehlikeli?

Kaynak

2014 yılında Finlandiya'da yapılan bir araştırma, kaliteli bir uyku için kadınların ortalama 7.63 saat, erkeklerin ise ortalama 7.76 saat uyuması gerektiğini açığa çıkardı.

ABD merkezli internet sitesi Healthline, geceleri 7 saatten daha az uyku uyuyanların karşılaşabileceği durumları mercek altına aldı.

20'li yaşlarındaki sağlıklı erkekler geceleri yalnızca 5 saat uyuduğunda vücutlarının yağları metabolize etme şekli olumsuz yönde değişkenlik gösteriyor.

Yeterince uyumayanlarda hipertansiyon, obezite, diyabet ve baskılanmış bağışıklık sistemi de dahil olmak üzere pek çok sağlık sorunu riski var.

Az uyku uyumanın birçok olumsuz sonucu olabilir, ancak uyku eksikliğinden ölmek oldukça nadir görülen bir durum.

24 saat uykusuz kalanlar sarhoşluğa benzer belirtiler gösterse de uykusuzluk 36 saate vardığında bu durum ilerde sizi ağır bir şekilde etkilemeye başlayabilir, bilişsel kabiliyetinizi yitirmenize dahi yol açabilir.

Uyku kalitesi için gündüz değil gece uyunması gerektiğini özellikle belirten uzmanlar, uyku kalitesi bozuk kişilerin ömür sürelerinin de risk altında olduğunu vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

Pazartesi Sendromuna Hayır! Yeni Haftaya Mükemmel Girmenizi Sağlayacak Pozitif Paylaşımlar
Ters Köşe Finali Hâlâ Akıllarda: 'Behind Her Eyes' (Gözlerinin Ardında) Finali 3.5 Yıldır Dillerden Düşmüyor!
Böyle 'Edit' Görülmedi: Rastgele Şarkılara Bir Anda Tarkan Giriyor ve Dünya Güzelleşiyor!

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
12.08.2024

Hergün 3-4 saat uyuyorum süperim bence ama borcum harcım bu ay nasıl gidecek düşünmüyorum 100 yıl yetecek param var param olduğu için az uyuyorum zaten hayatımı günümü iyi değerlendirmek istediğim için parası olmayan insanlar çok uyur bunu unutmayın

12.08.2024

O zaman hiç uyumayalım

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ