Günde 6 Saatten Fazla Bu Şekilde Oturuyorsan Bunları Mutlaka Bilmelisin!

Uzun süre oturarak çalışmak zorunda kalıyorsanız bu içerik dikkatinizi çekebilir. Uzmanlar günde 6 saatten fazla bilgisayar ya da masa başında oturmanın sağlığa önemli etkileri olduğunu açıkladı. Eğer sizin de masa başı çalışma saatleriniz uzunsa ve eğik ya da kambur bir oturuş biçimi uyguluyorsanız içeriğimizde sıralayacağımız maddeler sizin için de önemli olabilir. Gelin, detayları ile birlikte bakalım...

Masa başında uzun mesailer yapıyorsanız, kambur bir oturuş biçiminde saatlerce çalışıyorsanız ya da bilgisayar oyunlarına kendinizi kaptırıp duruşunuz bozulduğu halde 6 saatten fazla oturuyorsanız dikkat!

Bunlar her ne kadar bireysel zorunluluklar ya da tercihler gibi görünse de modern çağ ve dijital teknolojiler ne yazık ki bizleri masa başında uzun süre oturmaya maruz bırakıyor.

Eğer çalışıyorsanız bundan kurtulmak pek de mümkün sayılmaz. Belki saatlerce belki de tam bir gün mesai saatleri içerisinde oturarak çalışıyor olabilirsiniz.

Böyle bir yaşam tarzınız varsa muhtemelen duruş bozukluğunuz da var, demektir. Hal böyle olunca sağlık sorunları kaçınılmaz hale gelebiiyor.

Eğer sizde günde 6 saatten fazla oturuyorsanız karşılaşabileceğiniz sağlık sorunlarının başında kötü duruş geliyor. Çünkü insanlar çalışma esnasında dikkat ve motivasyonlarını işe kanalize ederler, dolayısıyla oturuş biçimleri o sırada doğru mu, diye düşünmezler.

Bu durum sık sık aralıklarla tekrar edildiğinde genele yayılır. Yani, kambur oturuş biçimi ya da eğik duruş hayatınızın tamamında görülebilir. Hatta kemik, kas ve omurga rahatsızlıkları doğurabilir.

Duruş bozukluğu ve uzun süre aynı pozisyonda olmanın verdiği hantallık beraberinde boyun, omuz ve bel ağrısını getirecektir.

Uzun süre masa başında çalışanların birçoğunda kronik bel ya da boyun ağrısı, fıtık ve kaslarda gerginlikler görülebilir.

Günde 6 saatten fazla oturmanın sağlıklı bünyeye bir diğer etkisi de kilo alımı ve obezitedir.

Her ne kadar fit bir vücudunuz olursa olsun günde 6 saatten fazla oturma alışkanlığı kaslarınızın gücünü kaybetmenize neden olabilir. Otururken atıştırma ya da sık sık yemek yeme durumunda ise bu durum obeziteye neden olabilir.

Uzun süre oturmanın depresyonu ve anksiyeteyi de arttırdığı bilinmektedir.

Hareketsiz yaşamın zararlı etkilerinden bir diğeri ruhsal bozukluklardır. Uzmanlar bunalım geçiren kişilere ya da travma yaşamış kişilere sporu tavsiye ederler. Egzersiz yapmak ve hareket etmek kişiyi hem fiziksel hem de ruhsal anlamda iyileştirir. Oysa hareketsiz bir yaşam yeni psikolojik sorunlar demektir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Sürekli Maruz Kaldığımız Kanserojen Maddeler Vücudumuzu Nasıl Etkiliyor?
Farkında Olmadan Parmaklarınızın Şeklini Bozabilirsiniz! Tırnak Eti Yeme Rahatsızlığı Nasıl Önlenir?
Doktorların "Geçecek" Dediği Hastalığı 20 Yıldır Süren Kadının Çarpıcı Açıklamaları: "5 Kez Kalbim Durdu!"
Deprem Felaketlerinden Sonra Crush Sendromlu Kişilerin Sayısı Önemli Boyutlara Ulaştı

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
YORUMLAR
05.03.2023

Günde 6 saatten fazla bu şekilde oturmadığım hiç olmuyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ