Gün Boyu Elimizden Düşmeyen Telefonlarımız Tuvaletlerden Gerçekten 10 Kat Daha mı Kirli?

Hepimiz telefonlarımızı sürekli yanımızda taşıyoruz; işte, toplu taşımada, yemek yerken, hatta bazen tuvalette bile… Peki size ne kadar bakteri taşıdığını söylesek yine aynısını yapar mıydınız?

Gün içinde telefonlarımızla temas ettiğimiz yüzeylerden bakteri alıyoruz. Derimizde doğal olarak bulunan bakteriler bile telefonlarımıza geçiş yapıyor.

Araştırmalar, lise öğrencilerinin telefonlarında 17 binden fazla bakteri geni tespit etmiş. Üstelik bu bakterilerin bazıları masum değil.

Telefonlar üzerinde tespit edilen en yaygın bakteriler arasında E.coli, Staphylococcus aureus ve Salmonella gibi zararlı türler yer alıyor.

E.coli bakterisi, bağırsaklarda bulunur ve dışkıdan kaynaklı olarak bulaşır. Yani telefonunuzda bu bakteriyi bulmak, tuvalette telefon kullandığınızda oluşabilecek bulaşı da işaret edebilir.

Dr. Charles Gerba, cep telefonlarının tuvalet kapağından 10 kat daha kirli olduğunu belirtiyor. Üstelik birçok kişi telefonunu temizlemeyi unuturken, tuvaletler sık sık dezenfekte ediliyor.

Araştırmalar, telefonların günlük temas edilen en kirli nesnelerden biri olduğunu destekliyor. Bunun sebebi, telefonun sıcak ve nemli yüzeyinin bakterilere ideal bir ortam sağlaması.

Bakteriler her an çevremizde var ancak telefon gibi sürekli temas ettiğimiz bir nesne üzerinde birikmesi, enfeksiyon riskini artırabilir

Bu durum özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için tehdit oluşturur. Örneğin Staphylococcus aureus, genellikle zararsızdır ancak bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.

Sonuç olarak her ne kadar çevremiz bakterilerle dolu olsa da telefonlarımızın üzerinde toplanan zararlı türlerden korunmak için düzenli temizlik yapmak faydalı olabilir.

İlginizi çekebilir:

Araba Radyosunda Çalan Şarkının İsmi Nasıl Anında Ekranda Belirebiliyor?
HD Olması Bile Fark Etmiyor: Ekranlar Fotoğraflarda Neden Dalgalı Çıkar?
Önceden 4:3'tü: Tüm TV ve Ekranların En Boy Oranı Ne Oldu da 16:9'a Evrildi?

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
Erdoğan’dan Ortak Türk Alfabesi Açıklaması: “Ortak Türk Alfabesi Projesi Tarihi Adımdır, 34 Harften Oluşuyor”
Elini Bir An Olsun İrem Helvacıoğlu'nun Omzundan Çekmeyen Ural Kaspar'ın Gergin Tavırları Tepki Çekti!
YORUMLAR

Zaman içerisinde vücutlarımızın bu bakterilere karşı savunma sistemini geliştirdiğini göz önüne alırsak, tablet telefondan ayrılmayan minnak nesil, bizim yaşlarımızda daha da dirençli mi olacak bu tür bakterilere karşı? (mikroorganizmaların ve virüslerin de kendilerini geliştirdiğini gözardı etmeyelim) Bir sağlıkçı altını detaylı yeşillendirirse, memnun olurum. (:

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ