Gültekin Uysal Kimdir ve Aslen Nereli? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Siyasi Yaşamı

Siyaset gündemin öne çıkan isimlerinden bir tanesi Gültekin Uysal oldu. Yaptığı açıklamalarla siyaset dünyasının gündeminden düşmeyen siyasetçi Gültekin Uysal'ın hayatı ve eğitimi de merak konusu oldu. Gündemi yakından takip edenler Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal'ın eğitim ve siyaset hayatını araştırmaya başladılar. Peki, siyasetçi Gültekin Uysal kimdir, kaç yaşında? Gültekin Uysal hangi partinin mensubu? 

İşte, Gültekin Uysal'ın siyasi kariyeri...

Gültekin Uysal Kimdir?

Gültekin Uysal, 3 Nisan 1976 tarihinde Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. Gültekin Uysal, Hatice Uysal ile evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Gültekin Uysal, Demokrat Parti'nin genel başkanıdır. Uysal aynı zamanda 27. dönem Afyonkarahisar milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Gültekin Uysal'ın Eğitim Hayatı

İlköğretim eğitimini Afyon'da Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu'nda aldıktan sonra İstanbul'da Özel Üsküdar Fazilet Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimi için Amerika'ya giden Uysal, Houston Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümüne başladı. Ardından Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisansını tamamladı. 

Erasmus ile Houston'da 2 yıl dil eğitimine gitti.

Gültekin Uysal'ın Siyasi Yaşamı

Gültekin Uysal, Doğru Yol Partisi (DYP) Afyonkarahisar İl Başkanı olarak 2003 ila 2005 yıllarında görev yaptı.

Mayıs 2005'te gerçekleştirilen DYP Büyük Kongresi’nde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. Aynı yıllarda Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. 

2007 yılı seçimlerinde Afyonkarahisar ilinden milletvekili adayı oldu. Mayıs 2009 tarihinde ve Ocak 2011'de gerçekleştirilen Demokrat Parti kongrelerinde genel idare kurul üyesi olarak seçildi. Bunun yanı sıra yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 

6 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen Demokrat Parti Kongresinde Genel Başkanlık görevine seçildi. 

2018 Türkiye Genel Seçimleri'nde Millet İttifakı'nda yer alan Demokrat Parti, 27. Dönem Milletvekili Seçimlerine İYİ Parti listelerinden girdi. Gültekin Uysal bu seçimlerde 27. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili olarak TBMM'de göreve geldi.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
01.02.2023

kim olacak , 6 li masanin altincisi, okeyin dorduncusu...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ