Gülmeye Hasret Kaldık Diyenlere IndieWire'dan 21. Yüzyılın En İyi 23 Komedi Dizisi

Kaliteli bir komedi dizisine hasrettik...

Not: Dizi konuları Beyazperde'den alınmıştır.

23. Girls (2012)

20'li yaşlarının ortalarında bir grup kadının hayatına odaklanan dizinin yapımcılığını Judd Apatow, senaristliğini ise Lena Dunham üstleniyor.

Orta sınıf şehirli Amerikan gençliğine çevrilen kameralar, dizilerde görmeye alıştığımız Sex and the City tarzından hayli uzak. Diyalogların ön planda olduğu, olabildiği kadar gerçekçi bir hikaye..

22. Spaced (1999)

Birbirini hiç tanımayan Tim ve Daisy, sevgilerinden ayrılmış ve bütün bu olan bitenin üzerine bir perde çekerek hayata yeniden başlamayı amaçlayan birbirinden bağımsız iki bireydir. Tim ve Daisy’nin yolları, gittikleri bir kafede kesişir. Kafede yer olmadığı için Daisy, Tim’in masasına oturmak zorunda kalır ve böylelikle tanışırlar. Bu sırada Daisy gazetedeki kiralık ev ilanlara bakmaktadır. Ama kiraların yüksek olmasından dolayı bir türlü istediği evi bulamamaktadır. Gidecek bir yeri kalmayan Tim de kiraya ortak olarak beraber yaşamayı teklif eder fakat yine de aradıkları ücrette ev bulamazlar. Tam Daisy kaderine ağlamaya başlarken birden ilanlarda kirası ucuz bir ev görür. Fakat ilana göre kiracıda aranılan bir şart vardır: Evi kiralayacak olanların evli bir çift olması gereklidir. Tim ve Daisy, evi tutabilmek amacıyla evli bir çift gözükmek için çeşitli sorularla birbirlerini tanımaya başlarlar.

21. The IT Crowd (2006)

www.telegraph.co.uk

Bir şirketin Bilgi İşlem departmanında çalışan Roy , Moss ve Jen'in başından geçen olaylar anlatılmakta. Şirketin unutulmaya yüz tutmuş, sadece işleri düştüğünde insanların uğradığı bir departmanı olan Bilgi İşlemde çalışan Roy ve Moss bilgisayar delisi iki arkadaştır.

20. Catastrophe (2015)

Sharon Horgan ve Rob Delaney tarafından yaratılan ve yazılan, yine aynı ikilinin başrollerini paylaştığı, Channel 4 kanalında yayınlanan bir sitcom dizisidir... Rob Londra'ya acil dönüş yapar ve ardından komik olaylarla dolu felaketler başlar.

19. Broad City (2014)

Dizide çok yakın arkadaş olan Ilana ve Abbi'nin absürtlüklerle dolu New York'ta geçen günlük yaşamlarını izliyoruz.

18. Party Down (2009)

Dizi, Los Angeles'ta aktör, aktris veya senarist olmak için çabalayan, ara sıra küçük küçük roller yakalasalar da bir türlü kariyerlerinde büyük bir sıçrama yapamamış bir grup catering firması çalışanını merkezine alıyor.

17. Curb Your Enthusiasm (2000)

Curb Your Enthusiasm, her şeye sahip olan bir adamın başına gelen olayları konu ediyor. Larry David, bir insanın mutlu olabileceği her şeye sahip. Sevgi dolu bir eş, iyi arkadaşlar, başarılı bir kariyer ve harika bir ev. Peki onun hayatında yanlış giden ne olabilir ki?

16. Modern Family (2009)

Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz.

15. Peep Show (2003)

Peep Show, hayatın farklı alanlarında başarısız olan, birbirinden hiç haz etmeyen ama aynı evde yaşamak zorunda kalan Mark ve Jeremy'nin ilginç hayatını konu alıyor.

14. Community (2009)

Jeff Winger, avukat olan genç bir adamdır. Ancak diplomasının sahte olduğu ortaya çıkınca Jeff’in avukatlık lisansı iptal edilir. Avukatlık lisansını tekrar kazanmak isteyen Jeff, bunun için sorunsuz bir şekilde mezun olabileceğini düşündüğü Greendale’a gider. Jeff bambaşka amaçlarla geldiği okulda kendisini farklı nedenlerle Greendale'de sıkışan uyumsuz bir grubun lideri olarak bulur.

13. Transparent (2014)

Los Angeles’ta yaşayan bir aileyi merkeze koyan dizi, ailenin babası olan Mort'un ve üç yetişkin çocuğunun hayatlarındaki sorunları ekrana taşıyor.

12. You're the Worst (2014)

You're The Worst, narsist ve küstah bir karaktere sahip Jimmy Shive-Overly ile insanları mutlu etmeye çalışan ve kendine zarar vermeye meyilli Gretchen Cutler arasındaki ilişkiyi konu ediyor. Oldukça zorlu bir süreçten geçen Gretchen, Jimmy’nin de yardımlarıyla depresyondan çıkar. Özel hayatlarında yaşadıkları türlü trajedilerin ardından birlikte olmaya karar veren çift, hayatlarını değiştirecek çalkantılı bir birlikteliğe adım atar.

11. Atlanta (2016)

Community ile televizyondaki popülerliğini pekiştiren Donald Glover’ın yarattığı, yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde yer aldığı Atlanta, Childish Gambino ve iki kuzeninin hayatını komik bir dille konu alıyor.

10. Will & Grace (1998)

Eşcinsel bir avukat olan Will ile sıradan bir tasarımcı olan Grace, New York City'deki bir apartmanda birlikte yaşarlar. İki dostun eğlence dolu yaşamları arkadaşları Jack ve Karen ile daha da renkli bir hal alır.

9. Scrubs (2001)

Onlar Sacred Heart Hatanesi’ne stajyer olarak başladı, asistanlık ve şef doktorluk derken yıllar birbirini kovaladı. 2001'den itibaren televizyon ekranlarını renklendiren hastane komedisi Scrubs’ta, Jon Dorian’ın (Zach Braff) nam-ı diğer J.D.'nin gözünden hastane koridorlarına yaşanabilecek en komik olayları seyrettik.

Artık Donald Faison doktor olan Christopher Turk (Donald Faison), Elliot Reid (Neil Flynn) ve hemşire Carla (Judy Reyes) ile dostluğu, sırdaşlığı ve tabii ki kadın-erkek ilişkilerini en eğlenceli örnekler üzerinden izledik. Kendilerine has karakterleri Dr. Bob Kelso (Ken Jenkins) ve Dr. Perry Cox (John C. McGinley) doktorlara kök söktürürdüler ve pek çok medikal drama ve komedi arasından bu iki türü harmanlayarak sıyrılmayı başaran Scrubs, en keyifli hastane dizilerinden biri olarak televizyon tarihindeki yerini aldı.

8. Sex and the City (1998)

30'larının başında dört kadın ve onların iflah olmaz aşk maceraları. Bir fenomen haline gelen Sex & The City; dört yakın arkadaş olan Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda'nın özel hayatlarını ekrana taşıyarak şehirli ve kariyerli kadının sorunlarına, aşk hayatlarına mercek tutuyor. Tam altı sene ekranda kalan dizi, daha sonra çekilen iki sinema filmiyle de beyazperdeye taşındı.

7. Fleabag (2016)

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

6. It's Always Sunny in Philadelphia (2005)

Philadelphia’da bir mahallede İrlanda barı işleten beş bencil arkadaş yetişkinler dünyasında yollarının bulmaya çalışır. Fakat bu konuda pek de başarılı değiller. Yaşamı günü birlik ve yüzeysel yaşayan grup çarpık görüşleri ve önyargılarıyla sık sık sıkıntılı zamanlar yaşar. Grup daha iyiye gitmeyi amaçlarken başlarına gelen olaylar sonucu gittikçe dibe doğru çekilir. Rob McElhenney’in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Charlie Day, Kaitlin Olson, Glenn Howerton, Rob McElhenney gibi isimler yer alıyor.

5. The Office (2005)

Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı!

Ama Michael Scott (Steve Carell) sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever...

4. Arrested Development (2003)

Aile şirketinden ayrılıp kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Michael, babasının hesaplarda sahtecilik suçuyla tutuklanmasının ardından, bu planını gerçekleştiremez ve Orange County'de kalıp, birbirinden garip aile bireylerine ellerindeki ile nasıl yaşayabileceklerini öğretmek zorunda kalır.

3. Veep (2012)

Eski bir senatör olan Selina Meyer, Başkan Yardımcılığı teklifi alınca tereddüt etmeden görevi kabul eder. Ancak uğraşması gerekenler hiç de beklediği gibi değildir.

Dünyanın en güçlü ofisinde, başına geleceklerden habersiz, neye uğradığını şaşıran ama yine de görevini yerine getirmeye çalışan Selina Meyer'ı bekleyen bir dizi komik macera...

2. Parks and Recreation (2009)

Leslie Knope, bir kamu dairesinde müdür yardımcısı olarak çalışan genç bir kadındır. Kasabadaki park ve bahçelerin düzenlenmesinden sorumlu olan Leslie, insanların sürekli düşüp yaralanmasına neden olan bir çukurun doldurup, o bölgeye park yapılmasını planlar. Aslında planladığı oldukça basit bir projedir ancak bürokratlar, hükümet görevlileri, semt sakinleri ve daha nice şey Leslie’nin işinin zorlaşmasına neden olur.

1. 30 Rock (2006)

Dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden biri olan NBC Universal'ın New York City caddesindeki adresinden, 30 Rockefeller Plaza'dan ilham alınarak yaratılan dizi 'The Girlie Show' adlı bir komedi şovunun baş metin yazarı olan Liz Lemon'ın eğlenceli öyküsünü konu ediniyor.

Senaryosunu Emmy ödüllü aktris Tina Fey'in kaleme aldığı, aynı zamanda yapımcılığını ve baş rolünü de üstlendiği 30 Rock'ta, Liz Lemon Hollywood dünyasının şımarıklıklarına, kendi beğenmiş yıldızlara göğüs geriyor ve ne pahasına olursa olsun şov devam ediyor!

Bol ödüllü komedilerden olan 30 Rock, yıllardır Emmy'lerin de en gözde adayları arasında...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Herkesin İzlemesi Gereken Hak Ettiği Değeri Görememiş 15 Komedi Dizisi
Dramdan Sıkılanlar İçin Neflix'teki Bol Kahkaha Garantili 16 Dizi
Bu Sitcomlar Televizyon Tarihini Kökünden Değiştirdi! Gerçek Komedi Hayranlarının Tiryakisi Olduğu Kült Diziler

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR

... ... lan ordan b99 diye bir efsane var zaten var mı diye kontrol etmeye gelmiştim şimdi gönül rahatlığı ile dislike atabilirim thx onedio

26.02.2021

16. Modern Family (2009) çok güzeldi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ