Gül Yağının Vücuda Yararları Nelerdir? Gül Yağının Faydaları ve Zararları

Birçok yağ gibi gül yağı da buhar damıtma metodu ile elde edilir. Bu yağ üretilirken pek çok gül yaprağı kullanılır. Gül yağı, hem kozmetik hem de sağlık sektöründe sıklıkla tercih edilir. Ancak bazı maddeler ile karıştırılarak üretilir. Gül yağının içerisinde keratinosit adı verilen önemli bileşenler bulunur. Bu bileşenler, güneşten gelen UV ışınlarının zararını en aza indirger. Ayrıca nem kaybından, parazitlerden ya da bakterilerden vücudu korur. Yüksek miktarda antioksidan ve C vitamini de içerir. Gül yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Şifalı yağlardan biri olan gül yağı, aromaterapi de sıklıkla kullanılır. Gül yağı gibi birçok esansiyel yağ, çok eski zamanlardan beri hastalıklarda tedavi amaçlı olarak kullanılmaktaydı. Aynı zamanda cilt tarafından kolayca emilim sağladığından dolayı cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Gül yağı hoş kokusundan kaynaklı da oldukça sevilmektedir. Rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir yağ olarak bilinir. Ancak gül yağı bazı zamanlarda olumsuz durumlara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılması gerekilir. Peki gül yağı nedir? İşte gül yağının faydaları ve zararları...

Gül Yağının Vücuda Yararları Nelerdir? Gül Yağının Faydaları ve Zararları

Gül yağının vücuda yararları oldukça fazladır. Özellikle kuru cilt tipine sahip insanların sıklıkla kullandığı yağlardan biridir. Cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. Yapısında bulunan bileşenler sayesinde cilt onarımına katkı sağlar. Ayrıca cilt dokusunu güçlendirerek canlılık kazandırır. Gül yağı ile cilde masaj yapıldığı zaman, kan dolaşımı hızlanır. Vücuttaki lekelerin giderilmesinde, kırışıklıkların azalmasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda kolajen üretimini arttırır. Ciltte oluşan kızarıklıklar ve tahrişler içinde gül yağı kullanılmaktadır. Egzama, sedef hastalığı ve çeşitli dermatit sorunların tedavisinde destekleyici ürün olarak bilinir.

Yoğun stres altında yaşayan kişilere gül yağı buharı önerilir. Gül yağı stresle ve depresyonla baş etmede oldukça yararlıdır. Kadınların menopoz dönemlerinde yaşadıkları sorunları yatıştırır. Gül yağı, ağız içinde  bakterilerin oluşmasını engeller. Aynı zamanda nefesi tazeleyerek ağızdaki kötü kokuyu giderir. Astım, bronşit ve nefes darlığı gibi problemler üzerinde olumlu etkileri bulunur. Ağrı kesici özelliği ile de bilinir. Kırık ve burkulmalardan kaynaklı oluşan ödemlerde oldukça etkilidir.

Gül yağı, alerjik ve hassas ciltlere zarar verebilir. Aynı zamanda birçok esansiyel yağ gibi tek başına kullanıldığında ciltte tahrişe, kızarıklığa sebep olur. Bu nedenle badem yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak kullanılmalıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Portakal Yağı Nedir? Portakal Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları
Fındık Yağı Nedir? Fındık Yağının Faydaları ve Zararları
Kantaron Yağı Nedir? Kantaron Yağının Faydaları ve Zararları
Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları ve Zararları
Jojoba Yağı Nedir? Jojoba Yağının Faydaları ve Zararları

Popüler İçerikler

İş Kadını Olan Eski Eşinden Aldığı Nafakayla Düğün Yapan Damat, Düğünden Sonra Nafaka İstemeye Devam Etti
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu