Güçlendirici Aşılar mı Geliyor? Koronavirüsle İlgili Özlem Türeci'den Açıklama

BioNTech’in Baş Tıbbi Sorumlusu Özlem Türeci, salgınının süreci ve aşı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türeci yaptığı açıklamada 'Virüs bize birkaç yıl daha eşlik edecek. Korku içinde yaşayamayız' dedi. Türeci, güçlendirici aşıların “12 veya 18 ayda bir” verilebileceğini öngördüğünü söyledi.

Pfizer ile birlikte bir Kovid-19 aşısı geliştiren Alman firması BioNTech’in kurucu ortağı ve baş sağlık görevlisi Dr. Özlem Türeci, CNBC’ye verdiği röportajda salgına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'Virüs bize birkaç yıl daha eşlik edecek...'

Dünyanın virüsten korkarak yaşamaması gerektiğini belirten Türeci, 'Yeni bir normale dönmemiz gerekecek çünkü bu virüs bize bir kaç yıl daha eşlik edecek. Süreç şimdiden yönetilebilir oldu bile' dedi.

Türeci, yeni varyantlarıyla ilgili endişeler sorulduğunda, BioNTech’in varyantları sürekli değerlendirdiğini ve gelecekte şu ankinden daha fazla varyant olacağını” söyledi.

Türeci sözlerine şöyle devam etti:

'Şu anda dolaşımda olan tüm bu varyantlar için, azalan bağışıklık tepkilerini yüksek seviyelere geri getiren güçlendiricilerin tek başına uygun olduğu ve koruma sağladığı görülüyor. Ancak, taramaya devam etmek zorundayız çünkü durumun böyle olmadığı varyantlar da çıkabilir.

Tüm bu ihtimaller için ikinci bir ayağımız var, yani bir varyanta uyum sağlamamız gerektiğinde kendimizi hızlı olmaya hazırlıyoruz'

Aşı hangi sıklıkla uygulanacak?

Pandemiden çıkış yolunu yönlendirmek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirten Türeci, gelecekteki güçlendirici aşıların “12 veya 18 ayda bir” verilebileceğini öngördüğünü söyledi.

Popüler İçerikler

RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
YORUMLAR
30.09.2021

Sorun değil oluruz bazıları gibi aşıdan korkmuyoruz

30.09.2021

%100 tedavi edici aşı çıkana kadar virüs daha bizimle. aynı zamanda da biraz gücünü kaybetse hiç fena olmaz. çünkü tedavi olsa bile sen hasta olduğunu anlayıp ilaç alana kadar belki ciğere girecek. hüclere geçince tahribatı çok büyük. ciğeri mahvediyor, kalbi sıkıntıya sokuyor. artık kimse grip olduğunda az dinleniyim geçer diyemez ya da en azından ben demem. daha uzun yıllar özellikle mevsim geçişlerinde diken üstünde olucaz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ