Guardian Okurları, Mülteciler ve İslam Hakkında 'Yorum' Yapamayacak

İngiliz The Guardian gazetesinin yorum yapmanın özgürlüğüyle övünen internet sitesi, ‘zehirli yorumlar’ sebebiyle ırk, sığınmacı ve İslam gibi başlıkları yoruma kapattı.

Yoruma kapatılan başlıkların altına gelen yorumların çoğunluğunun ırkçı içeriklere sahip olduğunu belirten Guardian Genel Yayın Yönetmeni Mary Hamilton, 'Yorumların çoğunluğu hassas konular hakkında ya da yazının yazarıyla ilgili tacize varan ifadeler içeriyor; bu yorumlar konuya çok küçük bir katkı sunarken okurlarımız ve çalışanlarımız arasında dehşet ve kaygı yaratıyor' dedi.

Tüm Guardian Sitelerini Etkileyecek

Bu nedenle ırk, sığınmacılar ve İslam başlıklarını yoruma kapattıklarını söyleyen Hamilton, 'Eğer editörlerimiz pozitif bir tartışma yaşanacağına ve konuşmayı denetleyebileceklerine inanıyorlarsa yorum kısmını açık bırakabilirler' diye konuştu.

Yorum bölümündeki değişiklik, Guardian'ın İngiltere, ABD ve Avustralya merkezli tüm internet sitelerini etkileyecek.

Sputniknews

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
03.02.2016

Avrupa'da yaşamış biri olarak şunu belirtmeliyim ki İslamofobi korkunç bir düzeyde.Müslüman erkeklerin dış görünüşünden hangi dine mensub olduğu anlaşılamıyor.Fakat müslüman kadınlar için aynı şey söz konusu değil.Dışarıda hakaret ve tacize uğruyorlar.

03.02.2016

Evet, kadınlar için daha fenaymış. On sene kadar önce aynı ortamda bulunduğum İngiliz kadınlar birbirlerine bir Türk kadının marketten ismi lazım değil bir ürüne baktığını söyleyip dalga geçiyorlardı. Olayı anlatan kadına Türk olduğunu nereden anladın diye sordum. Başında hijab vardı, başka ne olacak dedi. Müslüman olduğunu anladın tamam da Türk olduğunu nasıl anladın dedim. Neyse ne, sonuçta müslüman, o ürüne nasıl bakar diye sinirlendi. Davranışından kim bilir markette nasıl rahatsız etti kadıncağızı diye düşündüm. Hijablı kadının derdi bunları germiş yani. Münferittir, değildir; varmış böyleleri. Karşılaşınca ben de şaşırmıştım.

rica ediyorum bir güzel insan da özgürlüğün ne olduğunu anlatabilir mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ