Grip ve Koronavirüs Belirtileri Arasındaki Farklılıkları ve Benzerlikleri Mutlaka Öğrenmelisiniz!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce kişiyi öldüren Koronavirüs Türkiye'nin bütün komşu ülkelerinde görülmüştü.

Türkiye'de virüsün olup olmadığına dair endişelerimiz sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs şüphesi olan bir hastanın test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı. Böylelikle Türkiye'de ilk Koronavirüs vakası da ortaya çıkmış oldu.

Sağlık Bakanı Koca: 'Türkiye'de İlk Koronavirüs Vakası Tespit Edildi'

Peki grip ile aynı belirtileri gösteren Koronavirüs'ü nasıl anlayabiliriz? Hangi durumlarda Koronavirüs şüphesiyle hastanelere gitmeliyiz?

Öncelikle Koronavirüs hastalarında sık görülen ateş, yorgunluk ve kuru öksürük semptomlarını grip olduğunuzda da görebilirsiniz.

Grip ve Koronavirüs semptomları arasındaki en belirgin ayrım ise solunum zorluğudur. Grip olduğumuzda şiddetli nefes darlığı yaşamayız fakat Koronavirüs'te nefes almada problem yaşandığı görülüyor.

Ayrıca grip olduğumuzda şiddetli baş ağrısı ve eklem ağrıları sık sık yaşarız fakat bu ağrılar Koronavirüs'te bazen yaşanır.

www.dw.com

Ve en önemlisi de Koronavirüs vakalarında gripte ve nezlede gördüğümüz belirtiler olan burun akıntısı ve hapşırma çok nadir görülür. Bunlar Koronovirüs hastalarının bazılarında rastlanan semptomlardır.

Bunların yanında nezlede ve gripte ortaya çıkan burun tıkanıklığı belirtisi Koronavirüs semptomları arasında yer almıyor.

Not: Yukarıda yazılan belirtileri taşıyorsanız kısa süre içerisinde doktorunuza başvurunuz. 

Farklara ve benzerliklere bu tablodan da bakabilirsiniz.

Siz neler düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
11.03.2020

çok kalabalık bi yerde çalışıyorum sıçışlardayım

11.03.2020

Benim tek merak ettiğim bir insan coronavirüs e yakalanıp atlattıysa bu anlaşılır mı? yani bi testi bilmem nesi var mıdır bunun? çünkü yakalanıp atlattığıma yemin edebilirim!

11.03.2020

yok yurtdışında yaşamıyorum ama adana ve antalya havalimanını kullanmıştım ocak ayı sonunda ordan bulaşmış olabilir hatta bu seyahatimden 10 gün sonra çok kötü hasta oldum ve yaklaşık 2 hafta falan sürdü ama sadece 5 günü çok kötü geçti ilk bir haftasında sadece nefes darlığı vardı sonraki 5 gün tüm belirtileri yaşadım sonra geçti

12.03.2020

ben tabloyu anlamadım ya. bende şuan, çok az boğaz ağrısı, burun akıntısı hapşırık var ateş yok nefes darlığı yok halsizlik yok. bu şimdi soğuk algınlığı mı oluyor acaba?

TÜM YORUMLARI OKU (24)