Sitokinler, istilacı virüsle uygun şekilde savaşmak için bağışıklık sisteminin diğer bileşenlerini düzenlerken, kemokinler bu bileşenleri enfeksiyonun bulunduğu yere yönlendirir.
Asker hücre denilen T hücreleri ise, influenza virüsü proteini algıladığında boğaz ve çevresindeki lenflerde sayıca artmaya başlar. İşte bu da şişmeye sebep olur.
Birkaç gün sonra, bu T hücreleri akciğerlere taşınır ve virüs bulaşmış hücreleri öldürmeye başlar. Bu süreç, mevcut akciğer hastalığını kötüleştiren ve nefes almayı zorlaştıran bronşite benzer bir akciğer hasarı yaratır.
Ek olarak, akciğerlerde mukoza birikmesi, enfeksiyona karşı bu immün tepkinin bir sonucu olarak, solunum yollarını temizlemeye çalışmak için bir refleks olarak öksürüğü tetikler. Normalde, T hücrelerinin akciğerlere girmesiyle tetiklenen bu hasar, sağlıklı bir insanda geri dönüşümlüdür, ancak ilerlediğinde, kötü bir haberdir ve ölüme neden olabilir.
T hücresi işlevi yaş ilerledikçe ya da bağışıklığı baskılayan ilaçlar kullanıldıkça düştüğü için hastalıkla savaşmak zorlaşır.
Durdurun artık şu burundan gözden gelen salya sümükleri gelişsin şu tıp.