Greta Gerwig'in Yönettiği 2023 Yılının En Çok Kazanan Filmi 'Barbie'nin Özgün Olmadığı Ortaya Çıktı!

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen ve film dünyasının enlerinin seçildiği Oscar Ödülleri 10 Mart 2024'te sahiplerini bulacak.

96’ncısı düzenlecek olan Oscar Ödülleri’nin sunuculuğunu ABD’li ünlü talk şov sunucusu Jimmy Kimmel üstlenecek.

Oscar Ödülleri'ni belirleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Belgesel de dahil 10 dalda kısa listesini açıklamıştı.

Greta Gerwig imzalı 'Barbie' 5 kategoride listeye girmeyi başardı. Ancak 'Barbie'nin yer aldığı kategoriyle ilgili bir değişiklik oldu.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin yazarlar komitesi "Barbie"nin Uyarlama Senaryo kategorisine alınmasına karar verdi.

Film, gündeme geldiği ilk günden beri "Özgün Senaryo" olarak tanımlansa da Greta Gerwig ve eşi Noah Baumbach'ın yazdığı senaryo, "Uyarlama Senaryo" kategorisinde değerlendirilecek.

2023 yılında en çok kazanan film olan Barbie dünya çapında 1 milyar dolar hasılatı aşmayı başarmıştı. Bakalım aynı başarıyı Oscar Ödülleri'nde de gösterebilecek mi? Yorumlarda buluşalım.👇

İlginizi çekebilir:

HBO'nun Beğenilen Komedi Dizisi 'Hacks'in 3. Sezonunun Ne Zaman Geleceği Belli Oldu!

👇

Amerikan Film Enstitüsü Sinema Tarihinde Tüm Zamanlara Meydan Okuyarak İlham Veren 10 Filmi Listeledi!

👇

İngiliz Suç Draması 'Peaky Blinders'ın Yaratıcısı Steven Knight Film Hakkında Yeni Gelişmeleri Aktardı!

Popüler İçerikler

Turizm Gölleri, İklim Krizinin Gölgesinde Yok Olmanın Eşiğinde! "Ömürleri Bitme Noktasına Geldi"
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Kenan Sofuoğlu’ndan Milletvekilliği İtirafı: “Hayatımın En Büyük Hatasıydı”
YORUMLAR
05.01.2024

Haberi hazirlayan arkadasim beynini nerede dusurdun? Academy Barbie’yi ozgun olarak degerlendirmiyor cunku hani barbie ve ken yillardir olan karakterler ya fakat wga tarafindan original screenplay olarak degerlendirilebiliyor yani kuruma gore degisiklik gosteriyor! Ayrica zamaninda bircok filmin daha kategorisi degismisti. Bir de attigi basliga bak o sivri zekasiyla filme calinti muamelesi yapiyor ya! Su aptal clickbait basliklar dandik haberler yuzunden appi silmeme az kaldi 5. Sinif haber sitesine dondu app

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ